La molinenca Helena Santacana es proclama campiona de Catalunya d’atletisme sub-16 en relleus

L’atleta de 12 anys, que ha debutat aquesta temporada amb el Club Atletisme Sant Just, s’entrena a Sant Feliu i espera competir aviat a Molins de Rei. Amb les seves companyes de Sant Feliu, Sant Just i Torrelles de Llobregat, ha guanyat quatre competicions i ha batut dos rècords en les curses de 4×200 i 4×80.

Helena Santacana competeix amb proves de relleus // Albert Santacana

Amb només cinc mesos de competició, l’atleta molinenca Helena Santacana ha tancat la seva primera temporada amb uns grans resultats. Santacana, de 12 anys, s’ha proclamat campiona de Catalunya femenina per equips sub-16 en relleus amb tres noies més, procedents de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Torrelles de Llobregat. Santacana, que forma part del Club Atletisme Sant Just i entrena a Sant Feliu, va iniciar la seva carrera esportiva amb la gimnàstica artística. El seu pare i representant, Albert Santacana, explica a Viu Molins de Rei que “el fet d’haver practicat esport des de molt petita, ha fet que aquest any hagi tingut una bona base física i hagi aconseguit uns resultats excel·lents”.

A més d’aquest campionat, Santacana ha vençut en el campionat de Catalunya en pista coberta als 4×200, en la mateixa distància en pista i en 4×80 en pista i en pista coberta. En les dues proves del 4×200 (en pista coberta i pista), l’equip de Santacana també ha batut els rècords de Catalunya.

Albert Santacana comenta que l’impuls que ha portat a l’Helena a competir en atletisme es va produir després d’obtenir bons resultats en la Cursa de Sant Miquel i l’Ecològica. En aquest moment, Santacana i les seves companyes asseguren que “hem aconseguit un bon equip esportiu que transmet amistat i bon rotllo, ingredients necessaris per aconseguir les millors marques de Catalunya i encarar el futur amb optimisme”.

L’equip de Santacana ha vençut en cinc campionats de Catalunya // Albert Santacana

El futur immediat a Molins de Rei

Helena Santacana s’entrena amb el Club Atletisme Sant Just a les instal·lacions d’aquesta entitat a Sant Feliu de Llobregat perquè a Molins de Rei no ho pot fer fins que tingui 14 anys. Albert Santacana revela que “ja hem tingut contacte amb responsables tècnics de Molins de Rei perquè d’aquí a dues temporades, l’Helena competeixi aquí”. Fins a aquesta edat, segons precisa, els joves no entrenen en estadis, sinó que ho fan al pati de l’Escola Madorell. Malgrat això, Helena confia a poder competir aviat a Molins de Rei i continuar amb la ratxa de resultats positius que ha assolit en la seva temporada de debut.

Recomanacions personalitzades