Els aixecadors molinencs s’enduen tres medalles a la Copa de la Unió Europea d’Halterofília

Killian Gallart aconsegueix l’or en la categoria sub-15 i un record d’Europa i Noelia Caballero, un altre or en junior, mentre que Karla Sánchez bat dues marques continentals i es proclama subcampiona en sub-15. L’entrenador del CH Molins de Rei, David Soria, confia a fer un bon paper el pròxim campionat d’Europa.

Karla Sánchez, Killian Gallart i Noelia Caballero, els medallistes molinencs // CH Molins de Rei

El Club d’Halterofília de Molins de Rei ha tingut un paper destacat en la Copa de la Unió Europea, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la localitat irlandesa de Waterford.

Els aixecadors molinencs han aconseguit tres medalles (dos d’or i una de plata) i tres rècords europeus. La primera medalla l’ha obtingut Killian Gallart, que s’ha proclamat campió a la categoria sub-15 amb un aixecament de 112 quilos en arrancada i 123 en dos temps, amb el que ha aconseguit un rècord d’Europa.

L’altra medalla d’or se l’ha endut Noelia Caballero en la categoria junior. Caballero, que es va emportar tres medalles de plata en el recent Campionat d’Espanya, va aixecar 83 quilos en arrancada i 101 en dos temps.

L’altra medalla, en aquest cas de plata, ha estat per Karla Sánchez, que s’ha proclamat subcampiona sub-15 amb 69 quilos en arrencada i 71 amb dos temps, assolint també dos rècords comunitaris.

La meitat de les medalles, molinenques

De les sis medalles obtingudes per la delegació espanyola al campionat, quatre han sigut per aixecadors catalans, dels quals tres són molinencs. L’entrenador del Club Halterofília Molins de Rei, David Soria, ha explicat a Viu Molins de Rei que el bon rendiment dels esportistes molinencs ha fet que “fins i tot batent els rècords d’Europa, aquests encara quedin per sota de les marques que han fet en l’àmbit estatal”. Aquest fet provoca que Soria vaticini “un bon paper dels molinencs en el campionat d’Europa, en el qual segur que aconseguirem moltes medalles”.

En els recents campionats d’Espanya, els esportistes molinencs van aconseguir quatre plates i dos bronzes, a més de batre 16 rècords de Catalunya i 3 estatals en la categoria sub-17. A més, el tècnic del CH Molins de Rei, David Soria, va ser designat millor entrenador espanyol de l’any 2018.

Recomanacions personalitzades