Xavi Paz recupera l’alcaldia en minoria

El candidat del PSC ha accedit al càrrec només amb el suport dels set regidors que van obtenir als comicis. En el seu primer discurs com a alcalde, Paz s’ha compromès a buscar un govern “fort” i “preparat” per fer front als “reptes majúsculs” de Molins de Rei.

Xavi Paz, amb la vara d’alcalde de Molins de Rei // Jose Polo

Xavi Paz ha recuperat l’alcaldia de Molins de Rei després que el PSC fos la llista més votada a les eleccions municipals amb un ampli avantatge respecte al segon classificat.

En un ple municipal que excepcionalment s’ha celebrat a la Biblioteca el Molí, el candidat del PSC ha accedit al càrrec en minoria, ja que només ha rebut el suport dels set regidors que va aconseguir el seu partit a les eleccions municipals del 26 de maig. En el seu discurs d’investidura, davant d’una sala plena de gom a gom, Paz no ha amagat que el seu mandat comença amb una “situació excepcional”.

El nou batlle havia format part del govern municipal durant sis anys al costat de Joan Ramon Casals (CDC), entre 2011 i 2013 sent alcalde. Ha posat èmfasi en allò que van aconseguir durant aquella època, com “l’entrada a la zona 1” de transport públic, “millores en els terrenys esportius” posant d’exemple la Zona Esportiva Ricard Ginebreda que uneix el futbol amb els esports minoritaris o “la nova concepció de l’espai públic” recordant la remodelació de la Plaça del Palau.

El discurs complet de Xavi Paz, en vídeo

Paz busca un govern “fort” i “preparat”

Paz ha recordat que els 21 regidors tenen “una enorme responsabilitat per fer avançar” el municipi i ha agraït a l’oposició “els oferiments” que li ha fet per tirar endavant noves propostes. L’alcalde ha remarcat que Molins de Rei té “reptes majúsculs” als què cal fer front amb un govern “fort” i “preparat”, una configuració que ha admès que “no ha estat possible” de moment, però que serà un dels seus principals objectius.

Necessitem una administració àgil, ben organitzada, motivada i amb recursos suficients”, ha destacat Paz, que creu que sense això no es podran assolir els reptes. En aquest sentit, l’alcalde socialista s’ha compromès a reunir-se la setmana que ve amb els representants sindicals per transmetre la seva “voluntat” d’aconseguir aquestes “necessitats organitzatives” en un context on els treballadors de l’Ajuntament pateixen una situació molt complicada, amb baixes que no es cobreixen entre altres problemes laborals.

Xavi Paz ha explicat que aquesta fita s’ha de combinar amb la “constant reivindicació” d’obtenir “un nou finançament municipal”, ja que l’administració local està “infrafinançada” actualment. 

Xavi Paz, durant el discurs d’investidura // Jose Polo

En els propers quatre anys, l’alcalde ha refermat el seu compromís en “aconseguir més ocupació”. També ha defensat que aquest és el mandat en què estan “més ben preparats” per afrontar els problemes d’habitatge. “Tenim finançament que no teníem fa quatre o vuit anys, solars disponibles i una empresa municipal per tirar-ho endavant”, ha assegurat. 

D’altra banda, el líder socialista ha fet referència a les reformes del municipi ja en marxa, com la de la Carretera, i a les pendents de ser executades, com la del parc Pont de la Cadena -popularment conegut com a Parc de les Palmeres- o la del carrer Pi i Margall.

En matèria d’equipaments, Paz ha destacat que la prioritat serà construir la nova llar d’avis, perquè “és l’esperança de moltes famílies”. També ha parlat de la mobilitat del municipi, recordant les demandes que caldrà fer “a els administracions de fora de Molins de Rei”, i de les “millores” que necessita l’autobús municipal.

Instant en el qual Xavi Paz va ser proclamat alcalde // Jose Polo

L’alcalde, emocionat durant el discurs, sobretot quan ha recordat el seu pare, ha indicat que durant aquest mandat potenciarà que Molins de Rei es converteixi en “referent comarcal i del país”, i lluitarà pel patrimoni històric del municipi. “Explica la identitat molinenca, aquella que va passar la revolució agrícola i industrial, i que ens ha de permetre estar preparats per la revolució tecnològica”, ha dit en referència al patrimoni.

Tot i que el nou alcalde ha admès que els reptes són “immensos”, ha emplaçat els regidors a no desanimar-se: “Els reptes ens han d’il·lusionar i motivar encara més en la nostra vocació de servei públic”, ha sentenciat.

El vídeo complet de la investidura de Molins de Rei

Vídeo del ple de constitució // David Polo

Recomanacions personalitzades