Els resultats de les eleccions municipals de Molins de Rei per barris

Viu Molins de Rei ofereix un mapa interactiu amb els resultats de les eleccions municipals per barris. El PSC guanya a tots els barris menys a Riera Nova i Bonavista-El Mas, on Junts per Molins aconsegueix la victòria.

El mapa dels resultats electorals de Molins de Rei de les eleccions municipals està gairebé tot tenyit de vermell. El PSC, que ha aconseguit 7 regidors, va imposar-se a gairebé tots els barris, excepte a Riera Nova i Bonavista-El Mas, on Junts per Molins, que en aquests comicis s’ha quedat amb 4 representants a la sala de plens, va emergir com a primera força.

Al Centre Vila, Xavi Paz va aconseguir el 23,9% dels vots (634). Junts per Molins el seguia de prop amb el 23,3% dels suports. La CUP, amb el 14,5% dels vots, va superar ERC (14,3%), un fet que en la majoria dels barris no s’ha produït.

Al centre del municipi Molins en Comú va aconseguir el 5,9% de suports, mentre que Molins Camina, el 5,2%. La resta dels partits van quedar relegats a una posició minoritària, com en quasi totes les altres zones: Molins de Rei per la República – Primàries Catalunya (4,4%), Ciutadans (4,1%), el PP (2,3%) i el Moviment 15 Arcades (2,1%).

La Riera Bonet, el Canal i Les Conserves, amb ampla victòria socialista 

La Riera Bonet és el barri on Xavi Paz va obtenir una victòria més ampla, fregant gairebé la majoria absoluta amb el 48% dels vots (236). La segona força més votada va ser ERC (14,2%). En tercera posició, Molins Camina, que va tornar a aconseguir un regidor, es va fer fort en aquesta zona. Amb el 8,9% dels suports, va ser aquí on Ana Aroca va aconseguir els seus millors resultats. 

Al Canal, barri tradicionalment socialista en què el PSC va fer l’acte central de campanya, Xavi Paz també va aconseguir una victòria contundent. Si fa quatre anys s’enduia el 30,06% dels vots, aquest any, amb 1.463 suports, va arribar al 40,6%. Molt allunyada dels socialistes, ERC va ser la segona força més votada, amb el 13,5% dels vots. En tercera posició va quedar Junts per Molins (10%), seguit de la CUP (8,8%), Molins Camina (8,6%) i Ciutadans (6,2%). Amb 94 vots (2,6%), el PP va aconseguir els seus millors resultats al Canal. 

A les Conserves i l’Àngel els socialistes van imposar-se amb el 32,2% dels vots. ERC, amb la meitat de suports que el PSC, el 15%, va emergir com a segona força en aquest barri, mentre que Junts per Molins i la CUP van empatar en percentatge (14,1%). Molins Camina va quedar-se amb el 6,9% dels vots, seguit de molt a prop per Ciutadans (6,8%). La formació encapçalada per Laia Cassauba va obtenir els seus millors resultats en aquesta zona, deixant Molins en Comú (5,6%), Primàries (2,3%), el PP (1,7%) i el Moviment 15 Arcades (1,2%) enrere.

Una persona votant a les eleccions municipals // Jose Polo

Barris de muntanya amb una victòria socialista ajustada

El PSC va treure els seus pitjors resultats als barris de muntanya i al Torrent de l’Hospital. Tot i endur-se la victòria amb 224 vots (20,9%), Junts per Molins li trepitja els talons només amb un vot menys (20,8%). En tercera posició, ERC va obtenir el 17,6% dels suports, mentre que la CUP, el 15,7%. A més distància van quedar Molins en Comú (5,6%), Molins Camina (5,2%), Primàries (4,9%), Ciutadans (4,1%), el Moviment 15 Arcades (3,3%) i el PP (1,9%).

A La Granja, Xavi Paz va endur-se una victòria còmoda, amb el 26,8% dels vots i superant per deu punts la segona força més votada, que en el barri més jove de Molins de Rei va ser ERC (16,9%). Junts per Molins va ser relegat a la tercera posició, però molt a prop dels republicans, amb el 16,4% dels suports. La CUP va quedar en quart lloc amb el 13,2% dels vots. 

Més allunyada, Ana Aroca va obtenir el 7,8% dels vots a La Granja, mentre que Molins en Comú, amb el 6,7%, aconseguia els seus millors resultats en aquesta zona, igual que el Moviment 15 Arcades, amb el 3,5%.

Riera Nova i Bonavista-El Mas, els barris on guanya Junts per Molins

Els barris on Junts per Molins es va imposar aquest any són Riera Nova i Bonavista-El Mas, en què els postconvergents van obtenir el 24% dels vots. Els socialistes, tot i perdre la primera posició en aquesta zona, amb el 21,4% dels suports no van quedar allunyats de la candidatura encapçalada per Ramon Sánchez.

A més distància, ERC va aconseguir el 17,7% dels suports. La CUP, que fa quatre anys va acostar-se a la victòria als barris de muntanya, en aquestes eleccions ha obtingut els seus millors resultats al barri Riera Nova i Bonavista-El Mas amb el 16,2% dels vots. També Primàries, amb el 5,2% dels vots. Molins en Comú va aconseguir el 4,5% dels vots. Igualats en percentatge, Molins Camina i Ciutadans van treure els seus pitjors resultats en aquesta zona, amb el 3,9% dels suports. 

La carretera i l’estació, socialistes

Els socialistes van guanyar a les avingudes de València i Barcelona, i a la zona de l’estació, amb el 26,8% dels vots. Com en molts altres barris, la segons força més votada va ser Junts per Molins, amb el 20,4% dels suports.

Aquesta que no és un barri oficialment, però presenta una tendència de vot que dista dels barris del voltant (Conserves, El Canal i Riera Bonet), on la victòria socialista és més ampla.

ERC es va acostar als postconvergents i va obtenir els seus millors resultats en aquesta àrea, amb el 18,7% dels vots. Més lluny van quedar la CUP (13,4%), Molins Camina (6%), Molins en Comú (4,5%), Ciutadans (4,1%), Primàries (2,7%), el PP (2,2%) i el Moviment 15 Arcades (1,1%).

Recomanacions personalitzades