L’oposició estén la mà a Xavi Paz

Després que el candidat socialista hagi estat proclamat alcalde en minoria, l’oposició s’ha dirigit al nou batlle i s’ha ofert a col·laborar amb ell a l’hora de tirar endavant nous projectes per a Molins de Rei.

Ramon Sánchez (Junts per Molins) durant el seu discurs, escoltat per Xavi Paz // Jose Polo

Xavi Paz (PSC) ha estat proclamat alcalde en minoria aquest dissabte en el ple de constitució de l’Ajuntament, celebrat a la Biblioteca el Molí excepcionalment. El nou govern està format per només set regidors dels 21 que formen part del ple.

Després que Paz hagi accedit al nou càrrec, els partits de l’oposició s’han dirigit a ell per, a banda de felicitar-lo, comunicar-li el municipi que esperen que es desenvolupi en els propers quatre anys i oferir-li la seva col·laboració per tirar endavant aquells projectes en què coincideixin.  

El vídeo complet del ple d’investidura de Molins de Rei

Vídeo del ple de constitució // David Polo

El darrer alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (Junts per Molins), ha comentat al nou govern que haurà d’“administrar els recursos municipals” i treballar en el “model de residència per a la gent gran”, la millora de la “mobilitat” i els “nous equipaments”. El regidor ha advertit als socialistes que hauran de complir les promeses que van fer durant la campanya electoral. “El repte és pràcticament inassolible”, ha sentenciat Sánchez, que creu que el govern és “dèbil” per una “qüestió numèrica”. 

Ramon Sánchez exercint la votació durant el ple // Jose Polo

Segons l’exalcalde, l’últim equip de govern estava format per 13 regidors i, tot i això, va ser impossible aconseguir tots els objectius que s’havien marcat. “Se’m fa difícil pensar que amb la meitat de regidors, i molts d’ells sense dedicació completa, es pugui tirar tot això endavant”, ha assenyalat.

Sánchez ha remarcat que, després dels resultats de les últimes eleccions, volen “valorar amb serenor i sense pressió” l’escenari que se’ls presenta. L’exalcalde ha fet arribar a Paz que sempre prioritzaran la seva “vocació de servei per als molinencs”. En aquest sentit, ha assegurat que si les propostes del PSC “són positives per a Molins de Rei”, els socialistes podran comptar amb el seu “suport”.

ERC no descuidarà els punts “essencials” del seu programa

Marta Espona, durant la seva intervenció // Jose Polo

La nova regidora Marta Espona ha ofert el suport d’ERC “per fer realitat un Molins de Rei millor”. Tot i això, ha remarcat que la formació republicana no descuidarà els punts que considera “essencials”, com reorganitzar els recursos humans de l’Ajuntament, construir una residència per a la gent gran, millorar els equipaments esportius, promoure la cultura des del consistori o reordenar la mobilitat del municipi, entre d’altres. Espona ha explicat que ERC lluitarà per aconseguir els objectius i, d’aquesta manera, “construir entre tots la República catalana”.

La CUP, “disposada” a parlar però amb un programa “sòlid”

El regidor Carles Ros, de la CUP, ha apuntat que era l’hora d’una “renovació de la sociovergència”, perquè va ser una “època d’inacció política” en què es van evitar “debats” i es va desmantellar “part de l’estructura interna de l’Ajuntament”. El portaveu de la formació anticapitalista ha recordat a Xavi Paz que, sent alcalde en minoria, necessitarà “negociar” perquè “hi ha altres majories a l’Ajuntament”. 

Ros, dirigint-se a Paz durant la seva intervenció // Jose Polo

Ros ha afirmat que estan “disposats a parlar i a construir consensos”, però que el seu programa és “clar i sòlid”. En aquesta línia, el regidor ha fet una crida a treballar per un Ajuntament “a favor de la llibertat de les persones davant l’auge del feixisme i l’autoritarisme dels poders fàctics de l’Estat espanyol”, per “cobrir les vacants” del consistori, i per obrir “grans debats a Molins de Rei”.

Molins Camina Podem col·laborarà per impulsar “polítiques feministes, socials i transformadores”

La portaveu de Molins Camina Podem, Ana Aroca, ha recordat a Xavi Paz que és alcalde perquè la llista socialista ha estat la més votada, però que no ha aconseguit “el suport de cap altra formació política”. “No podem ocultar l’alegria que ens causa que no s’hagi revalidat la sociovergència o el tripartit independentista”, ha confessat Aroca, que creu que en els darrers quatre anys el municipi ha estat “paralitzat”. 

Ana Aroca, de Molins Camina Podem // Jose Polo

La regidora ha emplaçat Paz a explorar “alternatives” per deixar de banda “les polítiques neoliberals” de Molins de Rei i s’ha compromès a fer-li costat per tirar endavant “polítiques feministes, socials i transformadores”.

Molins En Comú demana “compromís, diàleg i transparència”

El nou regidor Gerard Corredera, de Molins En Comú, ha demanat al nou govern “compromís, diàleg i transparència”.

Gerard Corredera, de Molins en Comú // Jose Polo

Tot i que ha lamentat que no hagi estat possible “un govern ampli d’esquerres”, ha ofert la col·laboració dels ecosocialistes perquè “el progrés” marqui el municipi i per canviar “les polítiques que s’han anat fent fins ara”. “Els ajudarem a regenerar l’administració pública més propera que els ciutadans i les ciutadanes tenim a l’abast, intentant que sigui més eficaç, responsable i inclusiva”, ha remarcat Corredera.

Ciutadans vol una legislatura “de diàleg”

La nova regidora Laia Cassauba, del grup municipal de Ciutadans, ha desitjat que els propers quatre anys de legislatura no siguin “de conflicte”, sinó que “de diàleg” per poder arribar a acords que “empenyin Molins de Rei cap endavant” i impedeixin que “es quedi estancat”.

Laia Cassauba (Cs) és una de les noves regidores // Jose Polo

Recomanacions personalitzades