La CUP descarta seguir al govern i passarà a l’oposició

La candidatura anticapitalista argumenta que “la correlació de forces no permet el govern sobiranista i d’esquerres” que creuen necessari. Amb la CUP a l’oposició, no es reeditarà el tripartit independentista. També afirmen que no votaran “ni Xavi Paz ni Ramon Sánchez com a nou alcalde”.

L’última assemblea de la CUP // CUP Molins de Rei

La CUP ha decidit passar del govern municipal a l’oposició després dels resultats de les eleccions municipals que els han fet perdre un regidor. “La correlació de forces no permet el govern sobiranista i d’esquerres”, que creueu “necessari”, ha argumentat la formació anticapitalista aquest dijous en un comunicat.

Poc després de les eleccions del 26 de maig, ERC va proposar repetir el tripartit independentista entre els republicans, Junts per Molins i la CUP que ha governat els últims 18 mesos, però la CUP el descarta amb la seva aposta per passar a l’oposició, mantenint-se fidel al que havien defensat durant la campanya electoral.

Ni Ramon Sánchez ni Xavi Paz

Tot i això, el partit tampoc creu que la sociovergència -el pacte entre l’antiga Convergència i el PSC que governava abans dels 18 mesos de tripartit- hagi de liderar l’Ajuntament. Per això “no votarà ni Xavi Paz ni Ramon Sánchez com a nou alcalde”, han deixat clar.

En tot cas, si se’ns fes arribar alguna proposta alternativa, l’estudiaríem sempre i quan vagi en la línia que hem defensat durant la campanya”, han matisat en el comunicat. Descartat el partit de Ramon Sácnhez, a la CUP només li quedarien com aliats ERC, Molins en Comú i Molins Camina però un hipotètic acord entre tots ells suma 9 regidors a la sala de plens i, per tant, no arriba a la majoria absoluta, situada en 11 regidors.

En l’escrit, la candidatura ha reconegut que el govern tripartit al qual van entrar “en un moment excepcional”, “no ha assolit els resultats esperats”. La CUP ho atribueix a la situació del personal municipal, causada pels “set anys de sociovergència”, que no ha permès “tirar endavant algunes de les propostes acordades” en el pacte de govern.

El candidat de la CUP a Molins de Rei, Carles Ros, votant a les eleccions municipals // Clàudia Ferràndiz

En aquest sentit, la formació ha assenyalat que aquest ha estat un dels factors que els ha fet perdre suports. A les eleccions del 26 de maig, el partit anticapitalista va perdre un regidor i 194 vots respecte al 2015, quedant per darrere d’ERC amb 1.743 vots (12,68%) i lluny de Junts per Molins.

La CUP també considera que “no ha ajudat gens la dinàmica nacional de concentració del vot en altres forces polítiques”, tant perquè els comicis europeus van coincidir amb els municipals, com perquè les eleccions generals van celebrar-se un mes abans. 

Una base sòlida de 1.700 votants

Tot i que els resultats electorals “no han estat els desitjats“, la formació anticapitalista ha defensat que valoren “molt positivament el creixement intern” que han viscut durant la campanya electoral amb noves incorporacions i “rècord de persones apoderades“. També estan satisfets que el partit “té una base sòlida de 1.700 votants” que els ha permès no perdre tants suports “com en altres poblacions de l’àrea metropolitana“.

A partir d’ara, el partit ha assegurat que l’assemblea de la CUP Molins iniciarà “un procés d’enfortiment i creixement intern” per “construir” el municipi que volen en uns “Països Catalans lliures, socialment justos i sostenibles”.

Recomanacions personalitzades