ERC aposta per reeditar el tripartit independentista

Els republicans volen tornar a pactar amb Junts per Molins i la CUP, suma que obté la majoria absoluta tot i que ha perdut regidors i percentatge de vots respecte al 2015. “És l’única solució per poder seguir treballant per una vila justa, sostenible i igualitària i una República Catalana”, argumenta ERC.

Marcel López, alcaldable d’ERC, durant una entrevista // Jose Polo

ERC és el primer a moure peça públicament en el tauler d’escacs dels pactes postelectorals a Molins de Rei. Segons han anunciat els republicans a través d’un comunicat aquest dimarts, aposten per formar un govern municipal amb “les tres forces polítiques independentistes, ERC, Junts per Molins i la CUP”. És la mateixa aliança que ha governat durant la segona part de la present legislatura que s’esgota després del trencament de la sociovergència.

“Pensem que és l’única solució per poder seguir treballant per una vila justa, sostenible i igualitària i una República Catalana tal com dèiem en campanya”, han argumentat. La postura ha estat feta pública després d’una assemblea de la secció local d’ERC a Molins de Rei celebrada aquest dilluns al vespre. S’ha decidit per “unanimitat i amb absoluta fermesa” en aquesta assemblea, han rematat els republicans.

La mateixa reunió ha valorat “molt positivament” els resultats del partit, que ha crescut en 690 vots i un regidor més respecte el 2015 fins a sumar quatre representants a la sala de plens. “Els millors resultats del partit en unes municipals”, han descrit.

Segons asseguren, aquests grans resultats s’han aconseguit gràcies a una “bona campanya durant la qual hem sabut explicar de manera clara i directa el nostre programa amb una renovada i integradora llista” i també pel “context nacional polític i social de repressió en contra del qual els valors republicans i la independència són la millor resposta”.

El tripartit independentista suma, tot i perdre regidors i percentatge de vots

La reedició del tripartit independentista suma a l’Ajuntament de Molins de Rei. I és que entre els quatre regidors aconseguits per Junts per Molins, els quatre d’ERC i els tres de la CUP en fan 11, just el límit de la majoria absoluta a la sala de plens, formada per un total de 21 representants.

Ara bé, aquesta aposta ha perdut suport respecte a fa 4 anys. La suma d’aquestes tres formacions al plenari sorgit de les eleccions municipals de 2015 va ser de tretze regidors, dos més que ara.

Sílvia Guillén (ERC), Joan Ramon Casals (CDC) i Carles Ros (CUP) han firmat el pacte // Jordi Julià
Signatura del pacte de govern entre CDC, CUP i ERC al novembre de 2017 // Jordi Julià

En vots, el tripartit independentista també ha sumat menys en aquestes eleccions en comparació a les anteriors municipals. El 2015 van aconseguir 6.541 suports, que van representar el 54% del total. Ara representen 6.208 vots, que són un 45%.

Molins de Rei per la República Primàries Catalunya recolza la proposta d’ERC

Sumant els vots de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya, nova formació que no es va presentar el 2015 i que ara ha aconseguit 441 vots quedant-se fora de la sala de plens, serien 6.649 sufragis, un 48,2% del total.

Primàries ja ha manifestat públicament que veu amb bons ulls la reedició del pacte entre Junts per Molins, ERC i CUP per formar govern municipal. De fet, ha enviat una carta als caps de llista per manifestar la seva postura.

Òmnium també vol un tripartit independentista

A través d’un breu comunicat, la coordinadora d’Òmnium Molins de Rei reclama “categòricament” als partits independentistes la formació d’un govern municipal que “asseguri que el consistori de la vila segueixi treballant per la república i la independència”.

Recomanacions personalitzades