Junts per Molins presenta una llista que prioritza “talent abans que nom”

Els postconvergents contemplen construir una residència a la Granja, fer un aparcament soterrat públic a la plaça de la Llibertat i diverses propostes per a la nova biblioteca, entre d’altres.

Ramon Sánchez i la resta de candidats de Junts per Molins // Clàudia Ferràndiz

L’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez, ha presentat la llista que encapçala i amb què concorrerà Junts per Molins a les eleccions municipals, en un acte a la plaça del Palau que ha aplegat una setantena de persones. Segons el cap de llista, la candidatura està formada per un equip que “busca talent abans que nom” i que és “transversal”. 

Pensant en el “Molins de Rei 2030”, Sánchez ha explicat que el partit ha apostat per una candidatura formada per persones “que es dediquen” al municipi i que són “capaces d’assumir” que el repte és “fer créixer” Molins de Rei. “L’objectiu de demà es comença a construir avui”, ha afirmat l’alcaldable. Encara que ho considera “un gran repte”, ha remarcat que el seu equip “no defallirà” perquè per a ells “Molins de Rei és el centre de tot”.

Residència a la Granja i aparcament soterrat públic a la plaça de la Llibertat

Cada candidat que conforma la llista ha explicat una proposta que el partit vol tirar endavant si continuen al govern després de les eleccions municipals. Junts per Molins planteja construir una nova residència per a la gent gran al barri de la Granja, i que l’actual llar d’avis passi a acollir un casal per a gent gran i pisos tutelats. La nova residència és una de les grans demandes ciutadanes des de fa anys i, de moment, no s’ha pogut concretar. També contempla impulsar 100 pisos de lloguer social.

Pel que fa a la mobilitat, la formació ha proposat un “aparcament soterrat públic a la plaça de la Llibertat”. Junts per Molins també vol “continuar insistint” al ministeri de Foment perquè es construeixin dues rotondes, una al pont i l’altra a la gravera. Així mateix, el partit ha afirmat que arranjaran el camí del riu.

Una seixantena de persones han assistit a l’acte de Junts per Molins // Clàudia Ferràndiz

Un “centre d’innovació tecnològica” a la primera planta de la nova biblioteca

Junts per Molins ha donat a conèixer diferents propostes culturals. Moltes d’aquestes estan relacionades amb la Biblioteca El Molí i el seu entorn, com convertir la planta baixa en una “aula polivalent” que aculli activitats culturals i de promoció econòmica, rehabilitar l’edifici annex de la biblioteca per fer-hi “un espai dedicat als joves”, convertir la primera planta de la biblioteca en un “centre d’innovació tecnològica”, o dignificar i arranjar la plaça de l’U d’octubre. 

Els postconvergents també s’han compromès a crear la Festa de la Música, en què la gent “podrà tocar i escoltar música als espais públics”.  

Implicar tots els agents per detectar situacions de vulnerabilitat

En l’àmbit social, Junts per Molins planteja implicar “tots els establiments, les entitats i les associacions en la detecció de situacions de vulnerabilitat”, i crear “sinergies entre projectes de caràcter econòmic i d’integració” de col·lectius vulnerables. 

En matèria d’educació, la formació ha proposat “donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels infants i els joves”. La número 2 de la llista, Eva Folquer, també ha introduït un nou concepte: “Esport 360”, una “formació integral i educacional” dels infants en l’esport.

Ramon Sánchez abraçant Eva Folquer // Clàudia Ferràndiz

Per “millorar la sensació de seguretat en alguns espais del municipi”, els postconvergents proposen instal·lar càmeres en alguns punts, i augmentar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana.

Joan Ramon Casals tanca la llista de Junts per Molins

L’exalcalde Joan Ramon Casals, que tanca la llista de Junts per Molins, ha valorat que “Ramon Sánchez és la millor persona” per fer que el municipi “segueixi avançant”. “Hem aconseguit coses que semblaven impossibles”, ha reconegut Casals, que va deixar la política local el gener per ser director de l’oficina de Quim Torra.

Segons ha assenyalat, Molins de Rei és la ciutat “que ha reduït més l’atur”, que “més ha fet per la reactivació econòmica” i amb “l’índex de pobresa més baix” de Catalunya.

Casals també ha emplaçat els assistents a apostar per Carles Puigdemont en les eleccions europees que se celebren el mateix dia de les municipals, perquè és qui té “més capacitat per sacsejar aquesta Unió Europea que no ha estat a l’alçada de la societat catalana”.

Ramon Sánchez i Joan Ramon Casals // Clàudia Ferràndiz

La llista completa de Junts per Molins a les eleccions municipals de Molins de Rei 2019

1. Ramon Sanchez Gil

2. Eva Folquer Alonso 

3. Carme Madorell Colomina

4. Jordi Enseñat Garcia 

5. Jordi Pradell Obiols

6. Nuria Llop Casamada

7. Valeriano Castaño Aguilar 

8. Marc Lopez Gras

9. Marta Munar Bañon

10. Josep Daga Ustrell 

11. Lourdes Gimeno Roca

12. Joaquim Marti Mayol

13. Josep Cusco Moyes

14. Margarida Micolau Sasot

15. Maria De Las Nieves Pous Navarro 

16. Manel Esplugas Navarro

17. Maria Del Carme Ausio Soler

18. Eduard Santacana Casas

19. Laura Soto Segura

20. Jordi Fisas Camañes

21. Joan Ramon Casals Mata

Recomanacions personalitzades