La CUP es postula com a “alternativa real a la sociovergència”

En un acte que ha aplegat al voltant d’un centenar de persones a la plaça de la Creu, l’alcaldable de la formació anticapitalista, Carles Ros, ha assegurat que Molins de Rei “mai” no ha tingut “una CUP tan preparada per arribar a governar”.

‘Arrelades’ és el lema de la campanya de la CUP // Clàudia Ferràndiz

L’alcaldable de la CUP, Carles Ros, ha afirmat aquest dimecres al vespre que el seu partit és “l’única alternativa real a la sociovergència”. En l’acte central de la formació, que ha aplegat al voltant d’un centenar de persones a la plaça de la Creu, el candidat a l’alcaldia ha denunciat que la CUP es va trobar amb un Ajuntament “buit de tècnicsquan va entrar al govern municipal el 2017, després de 7 anys de mandat de CDC i el PSC.

Segons el també actual regidor de Cultura, la plantilla d’aquesta estructura s’ha precaritzat i la falta de tècnics impedeix fer “polítiques transformadores”. El cap de llista de la CUP ha posat com a exemple la regidoria de Cultura, afirmant que de set o vuit persones que la conformaven, “només una era interina” i la resta eren treballadors “temporals o externalitzats”. Ros també ha afirmat que el govern sociovergent va “urbanitzar” molts carrers, però no va impulsar “cap política de mobilitat” per reduir la contaminació. 

Tot i això, l’alcaldable de la formació anticapitalista ha explicat que, des que el seu partit va entrar al govern, ells han fet campanyes per reduir els residus, impulsar l’art urbà, conscienciar els joves i imposar “tarifes de l’aigua progressives”, entre d’altres.

Carles Ros a l’acte central de campanya // Clàudia Ferràndiz

Però un dels objectius que no han pogut aconseguir ha estat la “peatonalització del centre”, que serà “prioritat” si tornen a governar. De fet, la realització d’una consulta popular sobre aquest tema era un dels compromisos del govern municipal format per CDC, CUP i ERC, però amb falta de tècnics a les àrees de Mobilitat i Participació no s’ha pogut dur a terme.

El cap de llista de la formació anticapitalista ha assegurat que Molins de Rei “mai” no ha tingut “una CUP tan preparada per arribar a governar” com aquest any. “Anem a per l’alcaldia”, ha afirmat Ros.

L’acte ha tingut lloc a la plaça de la Creu // Clàudia Ferràndiz

Un programa electoral de 400 propostes

La CUP, que va a les eleccions municipals amb un programa electoral de “400 propostes”, vol “recuperar un Ajuntament fort”, desplegar “polítiques feministes” i aplicar “l’òptica LGTBI” a tota la institució. També vol prioritzar “fer front al canvi climàtic” i “municipalitzar l’aigua”.

En matèria de cultura, Ros ha explicat que volen impulsar un “cicle cultural de proximitat i arrelat al territori”, a banda d’acabar de reformar la Biblioteca El Molí i arreglar la carpa del parc de la Mariona. 

El candidat a l’alcaldia ha afirmat que la CUP aposta pel “municipalisme” perquè els barris són els qui coneixen “els problemes de la gent”. Per això, volen “municipis més sobirans”.

En aquesta línia, Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament, ha declarat que tornaran a lluitar pel “municipalisme de ruptura”, la “unitat popular” i les “candidatures valentes” disposades a impulsar “polítiques ambicioses”. La diputada ha emplaçat els molinencs a no fer el “vot fàcil” i a escollir una candidatura com la de la CUP amb què podran “participar de forma directa”.

Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament // Clàudia Ferràndiz

Els vots a VOX, un “descrèdit de la democràcia”, segons Carles Ros

L’alcaldable de la formació anticapitalista ha qualificat de “desastre” que 433 persones votessin VOX a les eleccions generals a Molins de Rei, adoptant “posicions obertament homòfobes, misògines i racistes”. Ros ha atribuït aquest fet a la “propaganda dels mitjans de comunicació” i al “descrèdit de la democràcia que viu l’estat espanyol

El cap de llista també s’ha dirigit al PSOE, emplaçant-lo a derogar la Llei Mordassa, la reforma laboral i la LRSAL. Així mateix, Ros ha demanat a la Generalitat que deixi de fer polítiques que no representen els independentistes. “Volem construir un moviment ampli, que mostri que la independència ha de ser d’esquerres”, ha argumentat.

Acte festiu i amenitzat per la música

Durant l’acte, de caràcter festiu i distès, vuit membres de la CUP han anat explicant els principis de la formació, mentre col·locaven una lletra de la paraula ‘arrelades’, el lema de la campanya de la formació, a l’escenari. Els candidats han defensat que estan “arrelades amb” el “feminisme”, la “municipalització”, la “cultura”, el “treball”, l’”educació”, els “Països Catalans”, el “medi ambient”, les “persones” i l’”habitatge”. El músic Marcel Marín ha amenitzat la presentació interpretant unes quantes cançons carregades de crítica i sàtira política.

Un grup de quatre persones han irromput al final de l’acte amb xiulets i cridant que la CUP “menteix” i “desallotja” i els assistents els han respost picant més fort de mans al ritme de la veu i la guitarra de Marín.

Marcel Marín ha interpretat unes cançons al principi i al final de l’acte // Clàudia Ferràndiz

La llista completa de la CUP a les eleccions municipals de Molins de Rei 2019

1- Carles Ros

2- Estefania Castillo

3- Josep Raventós

4- Georgina Capdevila

5- Àlex Maymó

6- Helena Quesada

7- Marc Vives

8- Irene Carrasco

9- Carles Corro

10- Gemma Pi

11- Laia Vives

12- Sergi Ruiz

13- Eulàlia Fernàndez

14- Alfons Palau

15- Elisabet Busquet

16- Toni Roca

17- Irene Amor

18- Àlex Quintero

19- Martina Tresserra

20- Pol Ibàñez

21- Cristina Lliuró

Recomanacions personalitzades