Marcel López, nou regidor d’ERC després de la renúncia de tota la llista

El candidat de la formació republicana a l’alcaldia ha accedit al càrrec pel pas al costat de la resta dels companys. López critica la imatge que s’ha ofert als ciutadans amb la suspensió del darrer ple municipal.

El candidat d’ERC a Molins de Rei, durant la Fira de la Candelera // Jose Polo

El candidat a l’alcaldia de Molins de Rei per Esquerra Republicana de Catalunya, Marcel López, ha sigut designat com a regidor del partit a l’Ajuntament. López, que substitueix el regidor Eduard Suàrez, que va dimitir, s’ha compromès a continuar la tasca de mantenir una xarxa d’escola pública que garanteixi el futur dels més petits.

Per la designació de López, ha sigut necessari que renunciessin al seu lloc, 18 de les persones que anaven a la llista electoral d’ERC a les municipals de 2015, de la qual ell no en formava part. A més, també han hagut de dir que no les 10 persones que estaven com a suplents. Una estratègia molt poc habitual i que, de fet, no es recorda a Molins de Rei.

Elecció pel context polític

El president d’ERC a Molins de Rei, Oriol Ibáñez, ha justificat la decisió pel context polític. “Pocs mesos abans de les eleccions municipals i tenint en compte que Marcel López és el nostre candidat, hem considerat que pot ser una bona oportunitat que entri com a regidor i formi part del govern municipal”, relata a Viu Molins de Rei. En aquest sentit, Ibáñez defensa l’elecció com una forma “perquè López conegui el funcionament de l’Ajuntament i estigui més preparat quan hagi d’exercir la seva feina al consistori”.

Marcel López ha assegurat que durant aquests tres mesos treballarà “per recuperar el paper de referent comarcal” que tenia Molins de Rei al Baix Llobregat. El candidat republicà ha afegit que vol fer un municipi “accessible per a tothom on la justícia social sigui una prioritat”.

Defensa dels interessos de Molins de Rei

En relació als darrers episodis a l’Ajuntament de Molins de Rei, en què l’alcalde Joan Ramon Casals va suspendre el ple municipal de la seva renúncia, López ha demanat centrar-se en els interessos del municipi. “Estic il·lusionat per començar a treballar per Molins de Rei des de l’Ajuntament”, ha assegurat. Qui serà nou regidor ha admès que la imatge que es va donar des del consistori no és la millor possible i s’ha emplaçat a “trobar la manera per tancar la legislatura que està a punt d’esgotar-se de la millor forma possible per tal de satisfer els interessos dels molinencs”.

Recomanacions personalitzades