Eduard Suàrez oficialitza la seva dimissió com a regidor

El regidor d’ERC deixa l’Ajuntament després de ser acusat d’agressor masclista i apartat del govern municipal. Joan Ramon Casals li agraeix els serveis prestats sense al·ludir als motius de la seva marxa.

La taula d’Eduard Suàrez (ERC), buida // Jordi Julià

La dimissió del regidor del grup municipal d’ERC, Eduard Suàrez, s’ha oficialitzat en el darrer ple extraordinari de l’Ajuntament, celebrat aquest passat dijous. La seva decisió ha arribat després d’haver sigut acusat com a autor d’una presumpta agressió masclista a la seva companya de partit, Sílvia Guillén. Tot i que el ja exregidor s’ha defensat i ha assegurat no haver comès cap agressió, val a dir que el mateix govern municipal va decidir apartar-lo de l’executiu dies després que la víctima denunciés públicament l’afer.

L’adéu de Suàrez a la sala de plens s’ha produït a distància. Aquest va decidir no assistir ni al ple ordinari de desembre ni al darrer de pressupostos. Per la seva banda, l’alcalde Joan Ramon Casals, ha sigut l’únic membre de l’Ajuntament que ha pres la paraula per “agrair la dedicació que ha tingut [Suàrez] a l’Ajuntament de Molins de Rei”. Cap altra al·lusió al motiu que li va conduir a l’acusat a oficialitzar la renúncia a l’acta de regidor, ni al fet que el mateix batlle optés per retirar-li les regidories de govern que fins fa un mes controlava.

Suàrez ja es va estalviar haver de viure en carns la dura declaració institucional del desembre, pactada per tots els grups municipals, contra la seva “inacceptable conducta”. “[Els polítics] tenim l’obligació de contribuir a un ambient que respecti la dignitat de les persones a tota la vila, i per descomptat també a l’Ajuntament de Molins de Rei”, va llegir la regidora de Feminismes i Alliberament LGTBI, Laura Munt. A parer de tots els representants polítics, el seu deure es basa en “tractar a tothom amb respecte i educació”, alhora que han d’evitar “qualsevol comportament o actitud que pugui ser ofensiva, molesta o discriminatòria”.

Recomanacions personalitzades