ERC presenta la llista de les eleccions municipals pensant en l’endemà del 27 de setembre

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat la seva llista electoral amb una presència destacada del nucli dur de l’ANC a Molins de Rei i la incorporació d’algunes noves cares. Joan Tardà els presenta com “aquells que s’han de posar a les ordres de Junqueras o Mas l’endemà del 27 de setembre”.

La presentació de la llista d'ERC s'ha fet a la plaça del Mercat // David Guerrero

La presentació de la llista d’ERC s’ha fet a la plaça del Mercat // David Guerrero

Fa quatre anys, en el mateix espai, Víctor Puntas presentava la coalició Esquerres per Molins de Rei. D’aquella aventura ja no en queda res: Jordi Romeu i el seu partit Esquerra Nacionalista han desaparegut del panorama polític local i Puntas ha passat d’encapçalar la llista a tancar-la de manera simbòlica. Entre el 2011 i 2015, la que era número 3 s’ha convertit en candidata i el seu equip ha posat en primera fila rostres que en aquell moment anaven en posicions allunyades de sortir. És el cas del número 2, Marc Rebulà. El número 3 de la llista dels republicans és Eduard Suárez, molt actiu en l’organització del partit durant els últims anys. Si entra a l’Ajuntament no serà la primera vegada que fa de regidor, ja ho va ser a l’Hospitalet fa 10 anys.

El grup local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) té una presència destacada a la llista d’ERC. El número 4 és l’actual regidor que acompanya a Guillén, Toni de la Flor, qui abans d’entrar a la sala de plens en substitució de Jordi Romeu era president de l’ANC molinenca. Una altra membre de la mateixa entitat ocupa la cinquena posició de la llista, Enriqueta Aragonés. I en sisè lloc, Jordi Casas, candidat fa quatre anys per Solidaritat Catalana i també lligat a l’entitat independentista. També hi ha representació de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), amb Mireia Soler en la novena posició de la llista, després de la reaparició al municipi dels més joves del partit fa un any i mig.

Integrants de la llista d'ERC a les eleccions municipals del 2015 // David Guerrero

Integrants de la llista d’ERC a les eleccions municipals del 2015 // David Guerrero

Totes aquestes dades es podrien haver donat a conèixer davant les 120 persones que s’aplegaven a la presentació de la llista d’ERC, però no ha estat així. Ha estat l’acte que menys protagonisme ha donat als seus membres de les que s’han vist durant els últims dies a Molins de Rei. Cap d’ells ha agafat la paraula, només el número 8, Jordi Costa, per obrir l’acte i fer un retrat molt personal de la cap de llista, i ella, la número 1 de la candidatura republicana, Sílvia Guillén. La resta han pujat en diversos grups, ni tan sols d’un en un. Guillén els ha resumit com “gent de moltes sensibilitats, provinent de diferents tradicions polítiques i socials”.

A la llista figuren tots els regidors que ha tingut ERC durant els darrers anys a Molins de Rei: Francesca Riera, Òscar Navarro, Hortènsia Ràfols, Ferran Portolà i Xavier Montserrat. Ho fan com a suplents i entre ells també hi ha l’històric Francesc Rimblas, regidor del primer Ajuntament democràtic, tot i que no és ell qui tanca la llista, sinó que aquest lloc queda per Pilar Raventós, jutgessa de pau de Molins de Rei fins fa poques setmanes.

Participació i serveis socials al programa

Sílvia Guillén durant l'acte de presentació de la llista d'ERC // David Guerrero

Sílvia Guillén durant l’acte de presentació de la llista d’ERC // David Guerrero

La candidata d’ERC ha aprofitat la presentació per marcar alguns dels temes que centraran la campanya dels republicans, entre ells una demanda de major participació. “Farem consultes per decidir temes com la nova centralitat del Molí, el nou barri de les Guardioles, els usos de la nova biblioteca i la carretera”. En la mateixa línia d’augmentar la participació, la candidata d’ERC ha promés la creació de la figura del Defensor del Vilatà que vindria a fer la figura del Síndic de Greuges a nivell local i la constitució de regidories de barris per aconseguir una interlocució directa entre els veïns i l’Ajuntament.

El programa desplegat per Guillén també es centra en els serveis socials “assegurant els drets dels ciutadans, garantint que cap nen pateix malnutrició infantil  i que cap ciutadà es queda sense subministraments bàsics”. Ho vol fer a través d’un programa anomenat “Ningú enrere”. En aquest sentit, ERC proposa que la regidoria d’Habitatge deixi de dependre d’Urbanisme i passi a estar relacionada amb serveis socials.

A les ordres de Junqueras o Mas

Joan Tardà durant la seva intervenció a l'acte de presentació de la llista d'ERC // David Guerrero

Joan Tardà durant la seva intervenció a l’acte de presentació de la llista d’ERC // David Guerrero

La presentació de la llista electoral ha finalitzat amb la intervenció del diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà. “Aquesta és la gent que l’endemà del 27 de setembre s’han de posar a les ordres del president Junqueras, o sinó, del president Mas”, ha afirmat amb contundència, recordant que “els ajuntaments han de ser els que han de facilitar una majoria folgada el 27 de setembre”.

Tardà ha defensat la importància de comptar amb una majoria important a les eleccions que en principi Mas hauria de convocar a finals de setembre “per garantir que ningú li tremolin les cames i tinguin coratge”. Per això, el diputat republicà ha encoratjat als membres de la llista a “mantenir encesa la flama del procés cap a la independència” i ha finalitzat entre aplaudiments assegurant: “La Sílvia ha de proclamar la república des del balcó de l’Ajuntament i tots ells [regidors] s’han de posar a les ordres del Parlament”.

L’acte ha finalitzat amb un refrigeri a la plaça del Mercat.

Llista completa d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions municipals 2015:

 1. Sílvia Guillén
 2. Marc Rebulà
 3. Eduard Suàrez
 4. Toni de la Flor
 5. Enriqueta Aragonès
 6. Jordi Casas
 7. Txell Puig
 8. Jordi Costa
 9. Mireia Soler
 10. Jordi Rodríguez
 11. Lluís Benet
 12. Roger Sánchez
 13. Anna Tresserra
 14. Josep Surià
 15. Ariadna Buendía
 16. Marta Benet
 17. Rossend Costa
 18. Ramon Canal
 19. Anna Maria Mateo
 20. Rosa Rimblas
 21. Víctor Puntas

Suplents:

22. Xavier Suárez
23. Oriol Ibàñez
24. Hortènsia Ràfols
25.Francesca Riera
26. Xavier Montserrat
27. Ferran Portolà
28. Òscar Navarro
29. Núria Garriga
30. Francesc Rimblas
31. Pilar Raventós

Recomanacions personalitzades