L’alcalde Casals aposta per un Ajuntament que defensi la República

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, afirma que l’Ajuntament defensarà “les llibertats i la república” durant el parlament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, on també assegura que el consistori estarà al costat dels veïns en contra del crematori i de la plataforma a favor d’una llar d’avis.

Joan Ramon Casals durant la Diada Nacional de Catalunya // Jose Polo

Continuant en la seva línia dels contundents parlaments institucionals amb motiu de l’Onze de Setembre, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), ha tornat a defensar la independència de Catalunya després de l’ofrena floral de les entitats al monument dedicat a Rafael Casanova, situat al pati del Palau.

Casals ha explicat quin paper ha de jugar, al seu parer, el consistori en l’actual context en un parlament institucional ple de consignes polítiques: “L’Ajuntament defensarà les llibertats i la República”, ha etzibat el també exdiputat al Parlament per Junts pel Sí. De fet, ha recordat el paper de protecció de la llibertat que segons ell van jugar les administracions locals durant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

“Som en un dels moments més complicats de la història de Catalunya perquè tenim presos polítics”, ha afirmat l’alcalde, que també ha reclamat diàleg però ha advertit que per fer-ho possible “s’ha de tenir voluntat de dialogar”. El batlle ha reivindicat la votació de l’1 d’octubre de 2017. “Vam ser capaços de tirar-ho endavant tot i les prohibicions i ens va deixar un mandat molt clar“, ha insistit.

Després de proposar recentment tancar les fronteres amb Espanya perquè “han de ser ells els qui pateixin”, Casals no ha mantingut una postura tan agressiva. Ara bé, ha titllat l’Estat espanyol d’“autoritari” per “prohibir opinar a la gent”.

Les seves paraules no han creat malestar aquesta vegada en els seus socis de govern després de trencar l’any passat el pacte que el vinculava al PSC per forjar un tripartit independentista amb la CUP i ERC. Ara bé, els socialistes, ara a l’oposició, han decidit abandonar l’acte abans que Casals iniciés les seves paraules.

Crematori, residència i mobilitat 

L’inici del discurs ha estat marcat per temes estrictament locals. L’alcalde ha aprofitat per reivindicar la gestió del govern municipal en temes com la reforma de les avingudes Barcelona i València i ha assegurat que l’Ajuntament estarà “al costat” dels veïns que s’oposen a la instal·lació d’un crematori al barri de Riera Nova i de la Plataforma d’Afectats per la Residència (PARM), que reivindica la creació d’una llar d’avis al municipi. Per últim, ha anunciat que durant el pròxim mes d’octubre es realitzarà una consulta ciutadana per decidir el model de mobilitat del Centre Vila.

Recomanacions personalitzades