El PSC planta l’alcalde en el discurs de la Diada Nacional de Catalunya

Els socialistes abandonen l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya abans del discurs de l’alcalde acusant Joan Ramon Casals d’apropiar-se de l’esdeveniment i d’incrementar la tensió política.

Els regidors del PSC en una imatge d’arxiu // Jordi Julià

Han assistit a l’acte, han fet la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i, just quan l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) anava a començar el seu parlament, han marxat. Aquesta ha estat l’actitud del PSC Molins de Rei aquest Onze de Setembre.

El partit ha fet pública la seva decisió la nit abans a través d’un comunicat. “El PSC denuncia l’apropiació de l’acte de la Diada per part de l’alcalde Joan Ramon Casals. En conseqüència els regidors i regidores no participaran en el discurs institucional”, han anunciat. “La Diada a Molins de Rei s’ha convertit en una peça més de l’estratègia d’alguns col·lectius per incrementar la tensió política que no contribueix a cap solució viable i compartida”, han argumentat.

Els socialistes han aprofitat l’ocasió per criticar les recents declaracions de Casals en les quals cridava a tancar les fronteres amb Espanya “perquè han de ser ells qui pateixin”. “Amb declaracions com aquestes, que només són compartides per una part de la ciutadania, es fa evident que Casals no tan sols deixa d’actuar un cop més com a representant de totes les molinenques i molinencs sinó que també demostra la seva falta de valors”, han expressat.

Militants del PSC fent l’ofrena floral // Jose Polo

No és la primera vegada que el PSC, que fins fa un any compartia govern municipal amb Casals i el seu partit, critica l’actitud de l’alcalde en els parlaments de la Diada per “transformar un acte institucional en un acte de partit”. Aquest any, quan han passat a formar part de l’oposició, han decidit elevar el to de les seves crítiques i marxar de l’esdeveniment abans que el batlle comenci a parlar.

Recomanacions personalitzades