La jutge deixa en llibertat provisional els acusats de la violació en grup

Els sis nois que són investigats per haver comès una violació múltiple a Molins de Rei han sortit en llibertat provisional. La jutge els ha retirat el passaport, ha dictat una ordre d’allunyament de la víctima i els ha requisat els mòbils per analitzar-los com a part de la investigació.

Imatge de la concentració de dilluns en rebuig a la violació en grup // Jose Polo

Després de les detencions efectuades pels Mossos d’Esquadra la setmana passada, el jutjat d’instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat va interrogar els sis nois acusats d’haver participat en una violació en grup a la sortida de la discoteca BeDisco de Molins de Rei.

Després de declarar davant la jutge, els joves van sortir en llibertat amb diverses mesures cautelars. Tal com demanava la Fiscalia, la jutge els va deixar en llibertat provisional, els va retirar el passaport i va decretar una ordre d’allunyament de la víctima juntament amb la prohibició de comunicar-s’hi per qualsevol mitjà, segons El Periódico.

A més, han requisat els seus telèfons mòbils per analitzar-los, a la recerca d’elements que puguin servir per fer avançar la investigació. A més, cinc dels sis joves investigats hauran de comparèixer periòdicament davant el jutjat.

Els nois acusats tenien entre 19 i 23 anys i nacionalitat espanyola. No hi ha constància que cap d’ells sigui de Molins de Rei i segons la Cadena SER alguns són veïns de l’Hospitalet de Llobregat. Tampoc consta que cap d’elles sigui molinenca i té una edat semblant a la dels presumptes agressors.

L’Ajuntament es presentarà com a acusació popular

Al conèixer que els acusats estaven en llibertat, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha condemnat l’actuació de la justícia, titllant-la de “gravíssim error”. En conèixer la notícia, dilluns l’Ajuntament estudiava personar-se com a acusació popular. L’alcalde ha acabat confirmant que efectivament el consistori es presentarà com a acusació per “demanar una sentència dura”.

Recomanacions personalitzades