L’Ajuntament estudia personar-se com a acusació popular en la violació múltiple

El consistori de Molins de Rei condemna la violació en grup que es va produir a la sortida de la discoteca Bedisco, ofereix assessorament a la víctima i estudia fer d’acusació popular en la causa. A les 20:30 hi haurà una concentració de rebuig.

Imatge d’arxiu dels regidors davant l’Ajuntament en una concentració de rebuig a la sentència de La Manada // Arxiu — Jordi Julià

L’Ajuntament de Molins de Rei s’ofereix a donar “suport i assessorament” a la víctima de la violació múltiple que es va produir al polígon El Pla el passat 19 de maig. El consistori afirma en un comunicat que estudia la possibilitat de personar-se a com a acusació popular” en aquesta causa, que per ara està sent investigada pel jutjat d’instrucció número 1 de Sant Boi. 

Al mateix temps, han fet una crida a concentrar-se a les 20:30 aquest dilluns davant l’Ajuntament per “denunciar aquesta i totes les formes que pren el patriarcat contra les dones” en una concentració unitària.“És imprescindible alçar la veu d’alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista”, afirma el consistori.

Al comunicat, l’Ajuntament expressa el seu rebuig i condemna més absoluta” ja que “les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones”.

També recorden que “les agressions sexuals són una de les violències masclistes que es donen a l’àmbit social, comunitari i familiar” i que són fruit del “desig d’exercir el poder, la dominació i el control sobre una dona”, per això cal combatre -ho “des de l’arrerl: el patriarcat i la seva expressió més visible, el masclisme”.

D’altra banda, afirmen que no n’han tingut constància fins avui que s’ha publicat en aquest mitjà de comunicació i que del que fins ara s’ha pogut saber, ni la víctima ni cap dels agressors són de la vila”.

Recomanacions personalitzades