La Festa per la Pública rebutja la “decisió ideològica” de tancar una línia de P-3

L’Assemblea Groga i les Associacions de Famílies d’Alumnes han defensat l’educació pública per segon any en una festa a la plaça del Palau. Durant l’acte van rebutjar el tancament d’una línia de P-3 a l’escola Castell Ciuró: “És una decisió ideològica i política a la qual ens oposem”, van dir en el discurs.

Festa per la publica 2018

El concert d’Ambauka va ser el punt central de la 2a Festa per la Pública // Assemblea Groga de Molins de Rei

Pintar cares, garlandes per un món millor, xapes creatives, pancarta col·lectiva i el plat fort: l’actuació dels Ambauka -el nou nom del grup d’animació molinenc Ambaükatunàbia-. Van ser les activitats que es van poder fer en la 2a Festa per la Pública, que organitzen des de l’any passat mestres, alumnes i professors de les escoles i instituts públics agrupats en l’Assemblea Groga, juntament amb les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA).

El tancament d’una línia de P-3 a l’escola Castell Ciuró, en base a la baixada de la població, va centrar els discursos de la festa. Tant el manifest que van llegir els alumnes com el que va llegir l’Assemblea va rebutjar aquest tancament. Fer que la davallada demogràfica sigui a costa de l’escola pública és una decisió ideològica i política a la que ens oposem”, va afirmar l’assemblea.

Van criticar que el tancament s’ha produït perquè “no s’ha aprofitat la davallada demogràfica per reduir les ràtios i així millorar la qualitat”, i en canvi s’han “tancat grups de la pública mantenint els de la concertada”. Van recordar que una situació semblant va passar el 2015, però que al final només van acabar tancant un dels dos grups anunciats “gràcies a la tria i mobilització de les famílies”. Per això, van animar als pares: “No sabem què passarà després de les preinscripcions, però que ningú tingui por a triar escola pública”.

Valors de la pública

Van fer igualment una defensa de l’escola dels valors de la pública: “Diguem amb orgull que els nostres nens i nenes creixen feliços i aprenent a la pública!”. Al llarg de la festa van defensar el “profund arrelament” a Molins de Rei d’aquests centres, així com el “paper fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats a tots els infants, oferint una educació de qualitat”.

En un comunicat l’Assemblea considera que hi va haver un “gran èxit de participació”, així com d’implicació de la població. Van comptar amb la col·laboració del Cuc, l’Entxuscat, Matossers i Desgrallats, així com l’Ajuntament, en el marc de la campanya de promoció de l’escola pública en compliment d’una moció que l’Assemblea Groga va presentar al desembre del 2016.

Recomanacions personalitzades