La Generalitat fa marxa enrere i només tancarà una línia de P3

Tot i que es va anunciar que es tancarien dues, finalment només se suprimirà una línia de P3 a Molins de Rei. L’Assemblea Groga qualifica d'”exitosa” la decisió, però recorda que se segueix perpetuant la política de retallades al municipi.

Imatge de la manifestació, organitzada per l'Assemblea Groga, el dijous 26 de març // Elisenda Colell

Imatge de la manifestació, organitzada per l’Assemblea Groga, el dijous 26 de març // Elisenda Colell

Els vuit infants que patien el risc de quedar-se sense plaça a l’escola pública de Molins de Rei tenen garantida, finalment, la seva escolarització sense haver d’anar a l’escola concertada. El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya rectifica, en part, la decisió d’eliminar dues línies de P3 a Molins de Rei per motius demogràfics i, finalment, només en tancarà una segons ha explicat l’Ajuntament de Molins de Rei a través d’un comunicat.

Poc abans d’iniciar-se la preinscripció escolar per al curs 2015-16 es va anunciar que s’havia de clausurar una classe de l’escola Castell Ciuró i una altra al Josep Maria Madorell. Finalment, doncs, només hi haurà una escola afectada pel tancament. Quina serà es decidirà en una reunió amb tots els partits polítics, els dos centres afectats i la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) al Consell Escolar de Molins de Rei.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez, ha estat l’encarregat de comunicar la decisió a l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), i al regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC). La conselleria ha dictaminat que només s’obrirà la nova línia en cas que “un cop acabada la preinscripció la demanda de places per l’escola pública superi l’oferta”. Una situació que ja es dóna a Molins de Rei, amb 200 places ofertes i 208 de demandades. Paz, en declaracions a Ràdio Molins de Rei, ha reconegut estar “satisfet” amb la decisió, ja que, d’aquesta manera “no s’augmenta la ràtio per sobre dels 25 alumnes per classe i no s’obliga a les famílies a fer el que no desitgen”, ha recalcat el regidor d’Educació.

L’Assemblea Groga de Molins de Rei ha emès un comunicat agraint a la comunitat educativa la mobilització i suport ja fos en la massiva manifestació del 26 de març o la moció presentada al ple municipal. “Hem fet aturar les grans tisores de la Rigau” afirma el moviment en favor de l’educació pública, que qualifica d’“èxit i victòria” la recuperació d’una línia de P3.

Tot i això, des de l’assemblea també asseguren que “el govern segueix el seu camí cap a la privatització” perquè en comptes disminuir les ràtios de totes les escoles de Molins de Rei, com era la seva proposta, el departament ha optat per tancar una línia d’un centre educatiu públic. D’aquesta manera, segons l’Assemblea Groga, les places de l’escola pública i privada compten per igual a l’hora d’oferir places, però “només s’ataca a la pública a l’hora de retallar”. El moviment que engloba la comunitat educativa creu que la conselleria d’Irene Rigau no deixarà de proposar retallades pressupostàries a l’educació de Molins de Rei però garanteix que ara els molinencs estan “preparats per plantar cara i vetllar pels seus infants”.

Recomanacions personalitzades