L’Ajuntament inicia una campanya en defensa de l’escola pública

El pressupost municipal destinat a fer promoció de les escoles públiques creix fins als 2.000 euros. Han fet un vídeo i han editat cartells, pancartes i adhesius. A més, l’Ajuntament dona suport a la Festa per la Pública que organitza l’Assemblea Groga aquest diumenge.

La campanya de l’Ajuntament s’ha fet amb la comunitat educativa i l’Assemblea Groga // Jordi Julià

A les portes de les preinscripcions, l’Ajuntament ha creat la campanya ‘Estimem l’escola pública’, on defensen aquests centres educatius. La campanya respon al que va demanar al ple municipal l’Assemblea Groga, que agrupa els pares, alumnes i professors de les escoles públiques. Ja es va començar a fer l’any passat, durant el govern de CDC i PSC.

Eduard Suàrez (ERC), que des del desembre és regidor d’Educació en el lloc de Xavi Paz (PSC), va dir en la roda de premsa de presentació de la campanya que “s’ha passat d’un pressupost petitet a 2.000 euros, la qual cosa ensenya la nostra voluntat”. Tot i això, després va admetre que si l’any passat no es va fer més és perquè “es va haver de fer de forma precipitada per l’acord del ple i no es va poder planificar bé”.

Fonts municipals expliquen a Viu Molins de Rei que l’any passat el pressupost era de poc més de 300 euros i va incloure l’edició d’una pancarta i la impressió de cartells amb les impressores pròpies de l’Ajuntament. Aquest any s’han fet més cartells i noves pancartes, s’ha creat una marca per a la campanya amb el logo ‘Estimem l’escola pública’ amb la voluntat que serveixi per als propers anys i s’ha editat un vídeo.

Aquest vídeo és un punt central de la campanya. Està pensat perquè circuli per les xarxes socials i especialment Whatsapp. Ensenya totes les escoles públiques: “totes, des dels 0 anys fins a l’Escola d’Adults, perquè entenem que el sistema educatiu públic el fem entre tots i treballant en xarxa”, va afirmar Suàrez. Mentrestant, s’intercalen diversos valors que associen a l’escola pública: catalana, innovadora, inclusiva, laica, democràtica, gratuïta, integradora i de qualitat.

2a Festa per la pública

L’Assemblea Groga, l’Ajuntament i la FAPAC han treballat “en xarxa” per fer aquestes activitats // Jordi Julià

La campanya s’ha fet des de l’Ajuntament, però ha tingut la col·laboració de l’Assemblea Groga i també de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC). Al seu torn, l’Assemblea Groga ha organitzat per aquest diumenge 11 de març a les 11 la 2a Festa per la Pública, al pati del Palau. “Mostrarem la unió de l’escola pública”, van anunciar des de l’Assemblea en la mateixa roda de premsa. En aquest cas, ho organitza l’Assemblea amb la col·laboració de les ampes i de les escoles, amb el suport de l’Ajuntament. Hi hauran jocs infantils i un concert d’Ambaükatunàbia.

La presidenta de FAPAC Baix Llobregat, Susana Canet -que és de l’institut Lluís de Requsens de Molins de Rei- va elogiar la campanya de l’Ajuntament perquè promou precisament “els valors que defensa FAPAC”. Canet considera que campanyes com aquesta s’haurien de fer en un àmbit més general, per part de la Generalitat i no només en Ajuntaments concrets. També va demanar posar l’accent en reivindicar les escoles dels barris: “Les famílies hem de confiar en les escoles dels barris perquè totes les escoles són bones. Així, farem créixer els barris des de les escoles”.

El cartell de la campanya ‘Estimem l’escola pública’ està pensat perquè serveixi en el futur // Aj. Molins de Rei

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), subscriu la campanya. “Animem a inscriure’s a l’escola pública”, va afirmar, just després d’expressar el seu rebuig al tancament d’una línia de P-3 a l’escola Castell Ciuró, tot lamentant que no es vegi afectada l’escola concertada. Lluny queda el 2016, quan CDC va votar en contra d’una moció en defensa de l’escola pública. Casals també va defensar que “el model educatiu de Molins de Rei és dels més alts del país i és gràcies a molts anys de treball”.

Recomanacions personalitzades