El minut a minut de l’1-O a Molins de Rei

Viu Molins de Rei t’explica en directe, minut a minut, tot el que passi en relació a la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre en clau local a Molins de Rei.

23:50- Gràcies per seguir el minut a minut. Ja pots llegir els resultats i el resum de la jornada en què 10.250 molinencs han votat malgrat el temor a la violència policial.

22:15- L’Ateneu Mulei ha convertit la plaça del Palau en escenari per seguir els resultats del referèndum veient TV3.

Seguiment dels resultats del referèndum a la plaça del Palau // Jordi Julià

Seguiment dels resultats del referèndum a la plaça del Palau // Jordi Julià

21:55 – Resultats globals del referèndum a Molins de Rei: 10.250 vots (58% de participació sobre el cens). SÍ 88,8% (9.112 vots), NO 8,3% (854 vots), Blanc 198 vots, Nuls 86 vots.

21:40 – El membre de l’ANC – Molins de Rei pel sí clou els discursos agraint a tots els concentrats a la plaça de l’Ajuntament la feina feta durant la jornada. “Ens han posat moltes traves i les hem superat”, diu Romeu, valorant que “Molins de Rei ha votat amb determinació i força”.

21:35- La líder d’ERC a Molins de Rei, Sílvia Guillén, denuncia les càrregues policials a altres poblacions i clou: “Ni oblit ni perdó”. Per la seva banda, el regidor de la CUP Carles Ros crida a la vaga general el dimarts. “Ens han tractat com colònia, això no s’atura”, crida.

21:30- Surt l’alcalde, Joan Ramon Casals, al balcó de la Casa de la Vila acompanyat de regidors de les forces independentistes. “Això ha estat possible gràcies a centenars de persones que han votat”, agraeix Casals.

Plaça de la Vila des de l'Ajuntament // Jordi Julià

Plaça de la Vila des de l’Ajuntament // Jordi Julià

21:15 – Centenars de persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament amb crits d'”Independència” i tocant “Els segadors” amb gralles.

Plaça de l'Ajuntament poc després de tancar les votacions de l'1-O // Jordi Julià

Plaça de l’Ajuntament poc després de tancar les votacions de l’1-O // Jordi Julià

20:55 – Tanca l’escola La Sínia. Els voluntaris que han fet el recompte aplaudeixen als Mossos d’Esquadra i criden “Aquesta és la nostra policia”.

20:50 – Recompte al Centre de Formació d’Adults (CFA) Rafael Farré: 1195 vots (60,6% del cens); SI 1062 (88,8%); NO 100 (8,4%); Blanc 29 (2,4%); Nul 4 (0,33%)

20:18 – L’escola La Sínia finalitza el recompte de vots. Han participat 1.408 persones, un 54,4% del cens segons els organitzadors.

20:00 – Tanquen la resta de col·legis electorals a Molins de Rei. L’escola El Palau ho ha fet mitja hora abans i l’Estel ha estat tancada pels Mossos al migdia.

19:20 – La por a que arribi la policia a emportar-se les urnes abans de les vuit del vespre ha portat als organitzadors del referèndum a l’escola El Palau a donar per finalitzades les votacions i tancar les portes del centre. Alguns veïns continuen concentrats al pati.

19:00 – Els Amics del Camell han tret la bèstia de foc al carrer i l’han col·locat a la porta de l’escola El Palau per evitar l’entrada dels cossos policials al centre educatiu.

El Camell, instal·lat a la porta de l'escola El Palau la tarda de l'1-0 // Jordi Julià

El Camell, instal·lat a la porta de l’escola El Palau la tarda de l’1-0 // Jordi Julià

17:40 – L’escola Alzina habilita una nova mesa electoral per substituir les urnes de l’escola Estel, tancada pels Mossos d’Esquadra des del migdia.

16:00 – L’Esbart Dansaire també ha suspès la seva actuació en el marc de la Festa Major. D’aquesta manera, la gran majoria d’activitats previstes per aquesta tarda s’han cancel·lat.

14:00 – Els actes de la Festa Major previstos per aquesta tarda queden suspesos. La Colla Gegantera de Molins de Rei ha suspès la tradicional tarda gegantera i el concert final de The Txandals que havia de tancar la Festa Major a la plaça del Palau s’ha anul·lat “per motius aliens a l’organització”, segons fonts municipals. El grup ha justificat a través de Twitter que rebutgen el “flagrant atac als drets democràtics” i que per aquesta raó suspenen el concert.

13:50 – La Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, talla l’accés a l’escola Estel per evitar l’arribada de cotxes fins a la zona acordonada.

La Guàrdia Urbana talla l'accés a l'escola Estel // Jordi Julià

La Guàrdia Urbana talla l’accés a l’escola Estel // Jordi Julià

13:37 – L’alcalde, Joan Ramon Casals, es desplaça fins a l’escola Estel. Els responsables de l’organització del referèndum a Molins de Rei estan valorant la possibilitat de traslladar el punt de votació a un altre espai municipal.

13:30 – Agents dels Mossos han intentat entrar a l’escola per tancar-lo. Davant la resistència pacífica dels assistents, han decidit acordonar el carrer per evitar que ningú pugui entrar. Un grup de molinencs segueix a dins.

13:05 – Els Mossos d’Esquadra acordonen l’escola Estel. S’ha supès la votació, el centre ha sigut tancat i no pot entrar ningú.

Els Mossos acordonen l'escola Estel per impedir que es continuï celebrant la votació // Antònia Castellana

Els Mossos acordonen l’escola Estel per impedir que es continuï celebrant la votació // Antònia Castellana

12:10 – L’Ateneu Mulei suspèn els actes de Festa Major previstos pel dia d’avui per la situació política. Queda suspès, per tant, el concert amb Jordi Estella que s’havia de celebrar al migdia i la paella popular.

11:50 – Els veïns de la part alta de Molins de Rei voten en gran part a l’antic ambulatori. Aquesta és la imatge a mig matí:

Cua per votar a l'antic ambulatori // Viu Molins de Rei

Cua per votar a l’antic ambulatori // Viu Molins de Rei

11:30 – L’associació de veïns Bonavista-El Mas ha obert les seves portes per complir les necessitats més bàsiques dels ciutadans que han anat a votar a l’escola Alzina.

10:40 – La cua per votar a l’escola El Palau és la més gran a Molins de Rei. Arriba fins al passatge de la Sardana, passat el Mercat Municipal.

La cua per votar a l'escola El Palau arriba fins al passatge de la Sardana // Jordi Julià

La cua per votar a l’escola El Palau arriba fins al passatge de la Sardana // Jordi Julià

10:30 – Els organitzadors del referèndum a Molins de Rei opten per passar del cens universal anunciat pel Govern a un cens manual per superar els problemes informàtics que s’estan registrant al sistema de votació. A partir d’aquest moment, insten a votar al col·legi el·lectoral habitual. El registre es fa casolà, a mà, sense poder complir amb les garanties que havia de proporcionar el cens informatitzat.

10:15 – El passeig del Terraplè manté l’activitat de la Festa Major en paral·lel a la celebració del referèndum. Les puntaires que es començaven a instal·lar als seus llocs busquen refugi de la pluja.

Les puntaires al passeig del Terraplè aguanten sota la pluja // Jordi Julià

Les puntaires al passeig del Terraplè aguanten sota la pluja // Jordi Julià

09:50 – L’escola La Sínia agrupa tot el vot del barri de La Granja, també es registren cues importants.

09:20 – Llarga cua de votants a l’escola El Palau. El sistema informàtic del procés de votació funciona amb molta lentitud i això allarga les coses.

Cua per votar a l'escola El Palau // Viu Molins de Rei

Cua per votar a l’escola El Palau // Viu Molins de Rei

Cua per votar a l'escola El Palau // Viu Molins de Rei

Cua per votar a l’escola El Palau // Viu Molins de Rei

09:10 – Votacions en marxa amb total normalitat. A la Riera Bonet ja van passant els ciutadans.

Primer votant a la Riera Bonet // Jordi Julià

Primer votant a la Riera Bonet // Jordi Julià

09:05 – Totes les meses electorals han estat constituïdes segons els organitzadors locals.

Mesa electoral preparada per votar al Pont de la Cadena // Jordi Julià

Mesa electoral preparada per votar al Pont de la Cadena // Jordi Julià

09:00 – Hi ha urnes i paperetes a tots els col·legis electorals de Molins de Rei. No hi ha sobres, només es pot doblegar la papereta.El Govern ha cridat a la ciutadania a votar a qualsevol centre, sigui el que li toca o no.

08:45 – Un centenar de persones també al Centre Cívic Riera Bonet. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra es troba a la porta, han tornat una hora i mitja després ja que en l’anterior ocasió demanaven pels responsables i els han dit que no hi havia cap.

08:25 – Un centenar de persones fan cua per votar al CFA Rafael Farré. A l’interior es troba el regidor del PSC, Pep Puiggarí, col·laborant amb els organitzadors del referèndum que no reconeix el seu partit.

Cua per votar abans de que obri el CFA Rafael Farré // Jordi Julià

Cua per votar abans de que obri el CFA Rafael Farré // Jordi Julià

08:10 – L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, rep als Mossos d’Esquadra al Centre Comunitari Pont de la Cadena. Casals diu a la policia que estan organitzant “activitats cíviques”, els agents prenen nota i marxen.

L'alcalde, Joan Ramon Casals, rep als Mossos al Pont de la Cadena // Jordi Julià

L’alcalde, Joan Ramon Casals, rep als Mossos al Pont de la Cadena // Jordi Julià

08:00 – Es comencen a constituir les meses electorals a tots els col·legis electorals. Com no han arribat citacions per constituir les meses, els escollits per formar-les són voluntaris independentistes, els primers que es troben al centre.

07:50 – Les portes del Centre de Formació d’Adults Rafael Farré, al barri del Canal, han estat retirades durant la nit per evitar que es pugui tancar l’escola.

07:35 – A l’escola Pont de la Cadena, també oberta, els Mossos han entrat a l’interior, han vist que no hi havia res a dins i han marxat. Una cinquantena de persones estan concentrats a la porta.

07:15 – A l’escola Alzina hi ha unes 200 persones concentrades. Tot està obert, amb les taules preparades, a l’espera de les urnes.Els Mossos també passen per la porta i marxen.

Taules preparades a l'espera de les urnes a l'escola Alzina // Santi Garcia

Taules preparades a l’espera de les urnes a l’escola Alzina // Santi Garcia

07:05 – Un centenar de persones s’apleguen a la porta de l’escola El Palau des de les sis del matí. Agents dels Mossos d’Esquadra han arribat al centre, han preguntat si podien passar, els ciutadans presents s’han oposat i la policia ha fet marxa enrere després d’uns moments de confusió.

Els Mossos arriben a l'escola El Palau a les set del matí de l'1 d'octubre // Jordi Julià

Els Mossos arriben a l’escola El Palau a les set del matí de l’1 d’octubre // Jordi Julià

05:47 – Segons la web Escoles Obertes, que pretén garantir que obrin els col·legis tot el dia, hi ha sis dels nou col·legis de Molins de Rei oberts: Antic ambulatori, Escola Pont de la Cadena, CC Pont de la Cadena, CC Riera Bonet, CFA Rafael Farré i Escola La Sínia. Els organitzadors de les activitats a La Sínia han informat per Twitter a les 3:56 que han rebut la visita dels Mossos, i que s’han limitat a aixecar acta i identificar-los.

05:30 – Comencem el seguiment de l’1-O a Viu Molins de Rei. Les entitats i els partits independentistes han convocat a tothom a les 6:30 als col·legis per garantir que es puguin obrir -més tard que a la resta de municipis per la Festa Major. L’hora d’obertura anunciada per la Generalitat és de 9:00 a 20:00 hores. Es faran servir els mateixos col·legis electorals que en les eleccions, amb les mateixes seccions censals.

Recomanacions personalitzades