La Federació Obrera obrirà als matins

L’equipament de les entitats, la Federació Obrera, amplia l’horari als matins. Això permet el trasllat del Servei Local de Català i que les escoles organitzin visites. Sumant-hi l’obertura del bar cap al setembre, l’equipament assolirà un “nivell de plenitud”, segons el regidor de Cultura.

Les portes de la Federació Obrera només obrien a les tardes // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

La Federació Obrera està més a prop de funcionar a ple rendiment com a unió d’entitats i Centre Cívic i Cultural. Al mes d’abril es tirava endavant, després de cinc anys d’intents, la creació d’un bar a la planta baixa. Ja han començat les obres i, si tot va bé, podrà obrir a l’inici del curs, cap al setembre. Ara, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, l’Ajuntament ha anat un pas més enllà i obrirà les portes de l’edifici durant tot el dia, i no només a la tarda com fins ara.

De fet, fa poc més d’un mes que l’edifici té activitat als matins, tot i que de manera interna. Aquest divendres 14 de juliol s’ha consolidat el canvi amb el trasllat de la seu del Servei Local de Català. L’ens adscrit al Consorci per a la Normalització Lingüística ja feia a la Federació algunes activitats però n’hi havia que no podia fer perquè estava tancada, com els cursos de català als matins o la pròpia atenció al públic, que és de 9 a 14 hores i fins ara feien a Ca n’Ametller.

El nou horari s’estendrà a totes les entitats al setembre amb el nou curs. La novetat d’obrir durant tot el dia -tancant, com a màxim, dues hores al migdia- permetrà donar cabuda a diverses activitats que fins ara no es podien fer per raons d’horari. Ja hi ha entitats que tenen pensat fer cursos o activitats als matins a partir del curs que ve.

Una altra porta que s’obre són les visites escolars. El regidor de Cultura i Educació, Xavi Paz (PSC) ha explicat a Viu Molins de Rei que té la intenció d’impulsar l’espai de la memòria històrica de la Federació, i per això els alumnes el podran visitar als matins amb el seu centre educatiu.

Terrassa del bar a la pista

Des del consistori estan molt satisfets que, finalment, hi hagi un adjudicatari que es faci càrrec de la gestió del bar, les obres del qual ja han començat. Això facilitarà que “la Federació Obrera estigui en ple funcionament a partir del curs vinent, amb totes les dependències que es van pensar originàriament fetes i amb un elevat grau de plenitud”, explica Xavi Paz. A més, el bar tindrà la possibilitat de disposar d’una terrassa situada a la pista de la Federació.

Tampoc hi va faltar un pica-pica en el Fedefesta // David Bueno

La pista de la Federació, on el nou bar posarà una terrassa, durant la Fedefesta. Un pica pica va permetre establir relacions entre els membres de les diferents entitats // David Bueno

Fi de curs amb la Fedefesta

Com cada any, les entitats i associacions de Molins de Rei que fan servir l’espai van participar a la Fedefesta, l’acte que posa el punt i final del curs. A més d’un pica pica, en aquesta edició alguns dels seus membres es van animar a cantar en un karaoke.

La festa també serveix per fer balanç de l’any, i segons l’Ajuntament, la tendència és positiva. “La Federació Obrera compleix amb el seu objectiu de centre cultural i ja té un paper central en la vida associativa del poble perquè durant aquest curs ha estat molt utilitzada per les entitats”, exposa el regidor de Cultura.

Des de l’Ajuntament es pretén que “la Federació Obrera sigui un equipament viu que s’adapti a les necessitats de les entitats”, afirma el regidor de Cultura, i d’aquesta manera donar cobertura al teixit cultural de Molins de Rei, que “està molt viu”. De fet, aquest era l’objectiu quan l’edifici va obrir les seves portes el 2012.

Recomanacions personalitzades