La Federació Obrera tindrà bar cinc anys després d’obrir

Després de cinc anys de burocràcia i sense que ningú s’oferís a gestionar el bar del centre cívic de la Federació Obrera, finalment s’ha presentat una oferta. El bar ocuparà l’espai on temporalment hi havia màquines autovenda.

La Federació Obrera encara no tenia bar // Arxiu -- Jose Polo

La Federació Obrera encara no tenia bar // Arxiu — Jose Polo

Fa cinc anys que està oberta, però encara no estava completa. La nova Federació Obrera, convertida en hotel d’entitats i Centre Cívic i Cultural es va construir deixant un espai per al bar a la planta baixa. La sala que hi ha al fons a la dreta va ser dissenyada perquè hi hagués una barra, i a la planta de sota, una cuina. Però fins ara l’únic que hi ha hagut són taules, cadires i màquines autovenda. Tot i això, ja actua de punt de trobada.

El nou edifici es va presentar en societat el 2011 però no va ser fins al juliol del 2012 que va començar a funcionar. Quan ho va fer el bar ja era un dels espais que encara no estaven: llavors s’estava a l’espera del que decidís el Consell de Centre sobre el seu funcionament.

El tràmit es va anar allargant fins que finalment el 2013 l’Ajuntament anunciava que al setembre trauria la gestió del bar a concurs, amb la previsió que pogués estar en funcionament el 2014. El procediment per fer la licitació es va acabar fent el novembre del 2014. Però, un cop la lentitud administrativa havia acabat, el problema va passar a ser un altre: ningú s’interessava a gestionar el bar.

No es va rebre cap oferta i al febrer del 2015 va quedar la licitació deserta. Es va intentar de nou al juny del 2016, però la història es va tornar a repetir i a l’octubre del 2016 es tornava a declarar desert. Però, finalment, a la tercera ha anat la vençuda i algú -que s’hi va interessar l’última vegada però va presentar la documentació fora de termini- s’ha animat a presentar-se, i al ple de març de 2017 s’ha acceptat l’única proposta.

El contracte és per 10 anys amb la possibilitat de fer tres pròrrogues de fins a dos anys cadascuna, o sigui que es podria allargar fins al 2033. El guanyador del concurs haurà de pagar 380 euros al mes de lloguer a l’Ajuntament. Tots els partits polítics van votar a favor de la classificació de la licitació, excepte Molins Camina, que es va abstenir. La CUP va demanar que s’ofereixi alimentació sense gluten, mentre que el regidor no adscrit, Francisco García, va insistir que “té poca viabilitat” i va desitjar sort als adjudicataris.

Recomanacions personalitzades