Laura Munt i Asier Baiona, experiència i comunisme en els nous regidors de la CUP

El procés de renovació del partit majoritari de l’oposició es culmina amb l’entrada de dos nous regidors. “El govern municipal està enquistat en una manera de fer”, diu Laura Munt. “Vull millorar les condicions de vida de la gent pobre”, afegeix Asier Baiona. 

Dos nous regidors s’han incorporat al grup municipal de la CUP Molins de Rei durant els últims mesos, després de la marxa de Roger Castillo, qui va ser l’últim cap de llista del partit majoritari de l’oposició a la sociovergència, i de Mireia Romo. Laura Munt i Asier Baiona han ocupat els seus llocs a la sala de plens, completant un procés de renovació de la formació de l’Esquerra Independentista que ha canviat la meitat – dos de quatre – dels regidors que van aconseguir a les últimes eleccions municipals.

Laura Munt: “La CUP és més un moviment social que un partit polític”

Laura Munt al ple municipal // Jordi Julià

Té 50 anys, està casada, té tres fills i és maquilladora professional pera produccions audiovisuals. Laura Munt es va estrenar al ple municipal el passat mes de gener. Va néixer a Barcelona i fa 19 que viu a Molins de Rei. “Em vaig veure ràpidament involucrada amb entitats com els Matossers i el Cercle Artístic”, explica. Va estudiar formació professional per treballar en llars d’infància però ràpidament va veure que aquell no era el seu món i, arrossegada per la seva passió per la fotografia, ha acabat treballant en el món de l’audiovisual com a maquilladora.

“Sempre m’ha interessat la política i simpatitzava amb ERC”, recorda Munt. Però va decidir implicar-se amb la Candidatura d’Unitat de Popular arran de conèixer a qui va ser el cavall de troia d’aquesta formació a Molins de Rei, Àlex Maymó. “Per mi la CUP és més un moviment social que un partit polític”, assegura.

Es defineix com “d’esquerres, independentista però no radical” i entra a l’Ajuntament amb la “motivació de ser dona de certa edat”, trencant alguns tòpics que sovint es diuen sobre el seu partit. També té ganes de “transformar la política carca i dictatorial des de dins”, indica.

“Veure que es cou des de dins és una experiència interessant i positiva”, remarca. Segons ella, el govern municipal forma per CDC i PSC està “enquistat en una manera de fer” i critica el poc marge de maniobra que té l’oposició davant d’una sociovergència amb majoria absoluta. Era la número 5 de la llista de la candidatura.

Asier Baiona: “El govern municipal intenta aparentar que no hi ha pobres a Molins de Rei”

Asier Baiona en el seu primer ple // Jose Polo

Va néixer a Castellò de la Plana fa 32 anys i després d’estudiar formació professional per fer de Guia Turístic ara treballa com a teleoperador del servei d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Barcelona. Asier Baiona va començar a militar a l’Esquerra Independenista als 19 anys. “Sempre m’ha interessat la situació dels pobres i les cultures que han estat negades”, afirma. Li ve de família. Té orígens al País Basc en un entorn humil. Té consciència de classe obrera, com ja va demostrar durant la seva primera intervenció al ple municipal.

“Sóc independentista, crec que en els Països Catalans i comunista”, assegura amb rotunditat quan li pregunten per la seva ideologia política. Ha entrat al consistori per “millorar les condicions de vida de la gent pobra” i té un objectiu molt clar: “Canviar el govern municipal l’any 2019”. 

“El govern municipal intenta aparentar que no hi ha pobres a Molins de Rei, que no hi ha problemes, que tot va bé”, denuncia el nou regidor. “Hi ha molta opacitat”, opina sobre la sociovergència.

Ell vol impulsar una administració local més “transparent i democràtica” i agraeix la confiança que els companys han depositat en ell per fer de regidor. Era el número 7 de la llista de la candidatura.

Recomanacions personalitzades