11 dels 21 regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei s’acomiaden del ple municipal

La meitat dels regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei no continuaran la pròxima legislatura. L’últim ple municipal serveix perquè s’acomiadin davant la ciutadania, els companys de partit i la resta de càrrecs electes. 

Els 21 regidors de l'últim ple municipal de la legislatura // Jose Polo

Els 21 regidors de l’últim ple municipal de la legislatura // Jose Polo

L’últim ple municipal de la legislatura és el ple dels comiats. L’hora dels adéus. El moment en què els regidors que no continuaran fan els seus últims discursos com a càrrecs electes, en algunes ocasions visiblement emocionats.

Un total d’11 dels 21 regidors han dit adéu dimecres 10 de juny, en una sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei plena de familiars, amics, companys de partit i altres regidors. Uns acumulaven molts anys d’experiència en el càrrec, altres eren gairebé nouvinguts.

El llistat de baixes al ple municipal el conformen Joaquim Martí i Esteve Altozano per part de Convergència i Unió; Anna Cantudo del PSC; Àlex Maymó, Albert Botran i Mar Miralles de la CUP; Sergi Conde, Lluís Carrasco i Mercè Ferrer d’Iniciativa; Toni de la Flor d’ERC; i Emilio Ramos del PP.

Joaquim Martí (CiU), el comiat el regidor més veterà

Després de 16 anys com a regidor, el més veterà de l’Ajuntament, Joaquim Martí (CiU), s’ha acomiadat satisfet, amb un discurs sense estridències, com ha estat habitual durant la seva extensa trajectòria política. “M’emporto la part bona, que ha estat molta, i demano disculpes si alguna vegada he ferit la sensibilitat d’algú, doncs no ha estat la meva intenció”, ha afirmat abans d’agrair la paciència de la família. Martí també ha valorat la feina d’aquesta última legislatura on, segon ha afirmat, CiU i PSC “han anat en la mateixa direcció” i ha tingut unes paraules de reconeixement als seus companys de govern i en especial per l’alcalde, Joan Ramon Casals.

Esteve Altozano (CiU), comiat sense parlar de política

“Faré un canvi de registre i, en el meu comiat, no parlaré de política”, així, sorprenent a alguns, ha començat Esteve Altozano (CiU), el seu últim discurs com a regidor de l’Ajuntament. “Gràcies per, en moltes ocasions, deixar de passar temps amb la nostra família per dedicar-ho a una família molt més gran, la família del nostre poble”, ha afirmat durant una intervenció dedicada a recordar les persones que l’han acompanyat en el seu viatge per la política local.

This slideshow requires JavaScript.

Anna Cantudo (PSC), marxa amb sinceritat 

L’única regidora del PSC en acomiadar-se, Anna Cantudo, ho ha fet amb un discurs marcat per la sinceritat. “Hem de parlar amb el cor, dient el que pensem, encara que ens pugui costar car, no m’imagino una altra manera de viure”, ha assegurat abans d’afirmar que l’han “volgut acomiadar de la seva feina al servei de la gent”.“No deixaré que aquest cop baix de darrera hora enterboli el que ha estat una etapa genial de la meva vida”, ha declarat amb un clar to de resignació al ser apartada pel seu partit per continuar en la seva tasca de regidora. També ha tingut temps per tenir unes paraules més pels seus companys i per la seva família i amistats.

Anna Cantudo en el seu últim ple municipal // Ajuntament de Molins de Rei

Anna Cantudo en el seu últim ple municipal // Ajuntament de Molins de Rei

Àlex Maymó (CUP), seguirà la feina al carrer

El cavall de troia de la CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei. L’home que va entrar a la institució perquè creia que l’actual democràcia no es gaire democràtica i que va donar a conèixer un projecte que ara ja és sòlid. Després de dues legislatures, Àlex Maymó s’acomiada del consistori. “La política no és només ser regidor o alcalde del teu municipi, sinó participar també d’altres maneres”, ha assegurat deixant clar que continuarà amb la seva tasca política fora l’Ajuntament.

Albert Botran (CUP), posant el repte de fer un ple més obert

En els seus quatre anys com a regidor, la majoria d’intervencions d’Albert Botran, de la CUP, han estat sobre la independència i, especialment, sobre un tema que domina profundament, el concepte de Països Catalans. En el seu comiat, però, ha fet una altra reflexió: “El nou consistori ha de fer del ple un lloc de debat profund i ideològic però àgil i participatiu”, ha indicat. “Hem de crear un Reglament Orgànic Municipal perquè la gent del públic no només pugui participar al final”, ha assegurat per demanar un ple municipal més obert.

This slideshow requires JavaScript.

Sergi Conde (Iniciativa), de protesta en proposta 

“Cap protesta sense proposta, aquesta frase ha estat al meu cap cada dia d’aquesta legislatura”. I amb aquesta frase ha començat el seu discurs de comiat Sergi Conde, un dels portaveus d’Iniciativa i a qui molts situaven al capdavant de la formació però que en canvi també s’acomiada de la política local. Ho ha fet amb elegància, sense estridències i mostrant-se agraït a les persones que l’han acompanyat, fidel al seu estil.

Mercè Ferrer (Iniciativa), fent autocrítica

Des de l’any 2003 es va quedar atrapada en la política “com les abelles amb la mel” per “lluitar per la justícia i els serveis socials”. Mercè Ferrer, d’Iniciativa, ha recordat els moments bons i dolents dels ecosocialistes. “Demanem disculpes a tots aquells a qui no hem sabut respondre a les expectatives d’una formació històrica a Molins de Rei”, ha indicat fent autocrítica respecte els resultats electorals de les passades eleccions, en què han baixat de 4 a 1 regidors.

Lluís Carrasco (Iniciativa), reivindicant un govern d’esquerres

“He fet tot el que he pogut per millorar Molins de Rei des de l’oposició amb encerts i errades”, ha assegurat Lluís Carrasco, d’Iniciativa, que marxa després de tres anys com a regidor. “M’hauria agradat acomiadar-me donant pas a un govern d’esquerres, doncs en aquest consistori segueixen 13 regidors de l’esquerra plural”, ha indicat mostrant el seu desig, mostrat des de la seva entrada a l’Ajuntament, de fer un govern d’esquerres.

This slideshow requires JavaScript.

Toni de la Flor (ERC), fent un balanç positiu

El republicà Toni de la Flor, que ha estat regidor només set mesos i va entrar el ple substituint Jordi Romeu, ha fet un “balanç positiu” del seu pas per l’Ajuntament. “Sempre he dit el que he volgut intentant ser coherent amb el que penso”, ha assegurat abans de tenir unes paraules d’agraïment cap als seus companys regidors.

Toni de la Flor escoltant una intervenció durant l'últim ple // Ajuntament de Molins de Rei

Toni de la Flor escoltant una intervenció durant l’últim ple // Ajuntament de Molins de Rei

Emillio Ramos (PP), tranquil de com es queda Molins de Rei

El PP, partit que no tindrà representació la propera legislatura, ha agraït el “respecte” en el tracte dispensat per la resta de forces polítiques. Emilio Ramos, fidel al seu estil, ha deixat anar una perla, també en el dia del seu comiat: “Ja que alguns mitjans de comunicació em titllen com el polèmic, no em puc anar així, he de dir alguna coseta: me n’alegro molt d’estar empadronat a Molins de Rei i dels resultats electorals, sort que no estic empadronat ni a Madrid ni a Barcelona”, ha afirmat en la seva última frase, beneint el més que probable pacte de govern entre CiU i PSC i criticant els governs d’esquerres de les capitals catalana i espanyola.

Emilio Ramos acomiadant-se del ple municipal // Ajuntament de Molins de Rei

Emilio Ramos acomiadant-se del ple municipal // Ajuntament de Molins de Rei

Mar Miralles, l’altre regidora de la CUP que s’ha acomiadat de l’Ajuntament, ha decidit no intervenir en aquest últim ple de la legislatura 2011-2015. La seva joventut pot fer pensar que algun dia potser torna.

Recomanacions personalitzades