La CUP presenta una llista electoral amb moltes cares noves

La Candidatura d’Unitat Popular presenta una la llista electoral renovada davant d’un centenar de persones al Racó dels Gegants Vells. A més del candidat, la CUP renova totes les primeres posicions de la llista. En els primers llocs, a Roger Castillo l’acompanyen Mireia Romo, Josep Raventós i Carles Ros.

Roger Castillo, número 1 de la CUP, durant el seu discurs // Laura Herrero

Roger Castillo, número 1 de la CUP, durant el seu discurs // Laura Herrero

El partit més votat de l’oposició a les passades eleccions municipals encara la cita del 24 de maig amb moltes cares noves. La meitat de les persones que conformen la llista electoral de la CUP no havien format part de les dues llistes anteriors.

Tal com es va donar a conèixer a finals de març, Roger Castillo és el candidat a l’alcaldia de la CUP. Segons ell, les noves incorporacions són “aire fresc necessari per qualsevol projecte polític”.  De la combinació de gent nova i gent amb trajectòria dins del partit pot resultar-ne un “projecte potent”, considera l’actual portaveu del partit al ple municipal.

Castillo, ambiciós, va mostrar la voluntat de la CUP de “guanyar les eleccions” perquè “és la millor manera d’aplicar les mesures en què estem treballant”. Després de ser els triomfadors l’any 2011 passant d’un a quatre regidors, ara aspiren a fer un pas més. “Volem una vila amable, unida, alegre i combativa i per fer-ho possible creiem que és hora de governar-nos”, va remarcar.

Després de dos mandats com a candidat, Àlex Maymó tanca la llista en el número 31. Excepte Castillo, cap dels regidors de la CUP presents a la sala de plens els últims quatre anys es troben en els primers llocs de la llista. Mireia Romo, número 9 en la darrera llista, passa a ser la 2 del partit. Josep Raventós, després de molts anys fent feina al partit, passa a ocupar el tercer lloc i Carles Ros assumeix la quarta plaça de la candidatura.

Els 31 integrants de la llista de la CUP per a les pròximes municipals // Laura Herrero

Els 31 integrants de la llista de la CUP per a les pròximes municipals acompanyats de militants del partit // Laura Herrero

Defensa de la democràcia directa 

El Racó dels Gegants Vells durant la presentació de la llista // Laura Herrero

El Racó dels Gegants Vells durant la presentació de la llista // Laura Herrero

Mireia Romo, segona de la llista, es va mostrar molt contundent en el seu discurs i va guanyar-se els aplaudiments dels assistents en diverses ocasions durant el seu parlament. Va apel·lar al municipalisme radical “per transformar els governs locals en democràcies directes”, recordant una de les apostes polítiques del partit.

A més, va mostrar la seva indignació davant de l’acumulació de càrrecs dels polítics i els sobresous dels mateixos. Va posar com a exemple a Emilio Ramos (PP), que fins fa uns mesos va ser representant de Molins de Rei a l’AMB per decisió directa de l’alcalde Joan Ramon Casals, i va cobrar “sense haver anat a cap reunió” segons aquesta.

Abans que Roger Castillo agafés la paraula i es coneguessin tots els noms de la llista, Asier Baiona i Josep Raventós van explicar les vies d’actuació de la CUP. Les seves prioritats són l’ocupació, l’habitatge, l’educació i el cooperativisme. Castillo també va remarcar el compromís de la CUP amb la independència dels Països Catalans.

Llista completa de la CUP per les eleccions municipals 2015

1. Roger Castillo i Bosch

2. Mireia Romo i Segura

3. Josep Raventós i Fornós

4. Carles Ros i Figueras

5. Laura Munt i Gutiérrez

6. Mar Miralles i Maeztu

7. Asier Baiona i Garcia

8. Verònica Zaragoza i Gómez

9. Miquel Vallès i Llorens

10. Eulàlia Fernández i Llaveria

11. Jordi Lluís i Casals

12. Gemma Gairin i Giberga

13. Marc Artiga i Galindo

14. Carmen Polo i Molina

15. Pere Casas i Barberan

16. Sílvia Ayala i Rubió

17. Xavier Aros i Santiago

18. Laura Peradalta i Sancho

19. Sergi Sánchez i Campos

20. Estefania Castillo i Márquez

21. Carles Bassas i Boqué

22. Teresa Sellés i Comellas

23. Josep Miquel Janés i Campmajó

24. Clara Vila i Garriga

25. Carles San Andrés i González

26. Montserrat Pahissa i Arnan

27. Roger Magrinyà i Martínez

28. Susanna Martínez i Moles

29. Juan Ruiz i Sánchez

30. Laia Moles i Blanch

31. Àlex Maymó i López

Recomanacions personalitzades