Usuaris del Ricard Ginebreda lamenten problemes de funcionament en la instal·lació

La falta d’aigua calenta i calefacció concentren les queixes dels esportistes de la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda només dos anys després de la seva inauguració. L’Ajuntament assegura que el problema s’ha solucionat “gairebé al 100%” després d’aplicar mesures correctores. 

Dutxes del Ricard Ginebreda // Jose Polo

Dutxes del Ricard Ginebreda // Jose Polo

Sense aigua calenta per dutxar-se ni calefacció en ple hivern. Aquestes són les dues principals queixes – però no úniques – dels usuaris de la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda, on diversos esports comparteixen espai al barri del Canal.

Els problemes en el sistema per escalfar l’aigua de les dutxes fan que aquesta sigui limitada. Una vegada s’han dutxat els equips que entrenen a primera hora de la tarda, s’esgota l’aigua calenta de l’acumulador i la resta d’usuaris han de dutxar-se amb aigua freda. A més, l’aigua està “tèbia, no calenta del tot”. En altres ocasions, directament el sistema “no funciona” i no hi ha aigua calenta per a cap equip, segons relaten a Viu Molins de Rei diversos usuaris d’aquesta instal·lació.

La situació es remunta a l’any 2015 quan la zona esportiva va començar a treballar “a ple rendiment”, assegura l’entrenador d’un dels equips de base de l’Atlètic Incresa, Ángel Barroso. Segons aquest, a partir d’aquest estiu el problema ha passat a “ser constant”. “A l’agost dutxar-se amb aigua freda era un joc per als nens però ara ja no fa cap gràcia”, denuncia Jesús Peiró, pare d’un jugador del prebenjamí – infants de 6 i 7 anys – de l’Atlètic Incresa. Peiró indica que quatre o cinc jugadors de l’equip del seu fill “han agafat angines” per la situació.

Ana Parraga té dos fills a la mateixa entitat, un jugant al prebenjamí i un altre a l’aleví. “Els nens agafen fred després de la pràctica esportiva i et planteges no portar-los a entrenar”, relata. “Vas a altres camps de futbol i tot funciona”, es lamenta Ángel Camero, qui com Peiró va ser jugador del primer equip fa anys, quan l’entitat s’anomenava Club Esportiu Recreatiu Incresa. “Teniem mancances, sí, però com a mínim l’aigua calenta funcionava”, recorden tots dos exjugadors.

Les antigues instal·lacions, quan el Ricard Ginebreda era només un camp de futbol i no una zona esportiva on aquest esport i altres comparteixen espai, van ser considerades com les pitjors del Baix Llobregat però després de la dignificació del 2014, que va arribar després de molts anys d’espera, tornen els problemes. “Els equips visitants també es queixen quan ens visiten”, assegura Barroso. “Estaria bé que l’Ajuntament es fes càrrec d’una part de les quotes perquè el servei és molt deficient”, reclama una altra de les mares d’aquest equip.

“Portem un any i mig sense aigua calenta ni calefacció”, assegura David Soria, entrenador del Club Halterofília Molins de Rei, que comparteix sala d’entrenament amb el judo dins la mateixa zona esportiva. “És normal que pugui haver un problema puntual, però no això”, sentència Soria, qui va rebre els elogis del seleccionador espanyol per la zona d’entrenament d’halterofília però veu com es falla en el més bàsic. La problemàtica afecta a totes les entitats que duen a terme les seves pràctiques o tenen oficines a la nova zona esportiva.

Pujades de tensió i problemes d’il·luminació

Més enllà dels problemes amb l’aigua calenta i la calefacció, també s’han registrat diverses pujades de tensió que han fet malbé el material informàtic de diverses entitats. “Les pujades de tensió són cada dos per tres”, explica Soria.

A més, el representant de l’halterofília molinenca, un dels esports que més èxits està aconseguint portant el nom de Molins de Rei arreu del món, denuncia que pateix “problemes d’il·luminació des de el primer dia” fet que converteix la sala en massa fosca una vegada marxa el sol. “A vegades canvia el color de la llum i t’enlluerna”, afegeix.

Mesures correctores

Sala d'halterofília de Molins de Rei // Arxiu -- Jose Polo

Sala d’halterofília de Molins de Rei // Arxiu — Jose Polo

Fonts del govern municipal han assegurat a Viu Molins de Rei que durant l’última setmana s’ha estudiat a fons la situació per trobar “l’arrel del problema”. Aquestes mateixes fonts afirmen que la situació es dóna pels problemes de tensió del sistema elèctric, que impedeixen que el sistema d’escalfament funcioni correctament.

“Creiem, gairebé al 100%, que hem pogut solucionar la situació aplicant mesures correctores”, indiquen des del consistori, després d’un cap de setmana del 3 i 4 de desembre “molt tranquil”, segons ells. Tot i això, l’Ajuntament no dóna el tema “per tancat” i afirma que es continuarà fent un seguiment perquè la situació no es torni a repetir. Serà durant les pròximes setmanes quan es veurà si l’aigua calenta i la calefacció tornen a funcionar o no de forma definitiva.

L’Ajuntament es planteja denunciar

“Des del primer dia que vam inaugurar la instal·lació hem tingut problemes amb la maquinària”, reconeix el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). “Li hem traslladat a l’arquitecte de l’AMB”, afegeix explicant que el consistori ha estat en contacte amb l’ens encarregat de la construcció de l’espai. “Després d’esgotar totes les vies, hem fet el pas següent, si no hi ha una solució denunciarem a l’empresa”, ha assegurat Paz durant la presentació dels equips de l’Atlètic Incresa, celebrada abans de les últimes mesures correctores aplicades sobre la instal·lació. “És una situació que s’ha de resoldre”, ha sentenciat el regidor davant dels usuaris de la instal·lació.

“Ens sembla molt bé que l’Ajuntament faci una denuncia a l’empresa si ho ha de fer però, mentrestant, reclamen una solució temporal“, diu Barroso responent a les paraules de Paz. “Encara que siguin uns mòduls temporals, el que sigui, no podem seguir així”, certifica. “Els tràmits legals d’una denuncia es poder allargar durant molt de temps i no podem esperar”, afegeix Camero. “No crec que sigui tant complicat trobar una solució paral·lela”, sentencia un dels pares dels nens que ha de dutxar-se amb aigua freda.

En declaracions a Ràdio Molins de Rei, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha indicat que el problema és “un tema d’instal·lació que arrosseguem des de l’ampliació”. “Els usuaris tenen raó, és un tema que patim des de fa temps, esperem solucionar-ho aviat”, ha declarat l’alcalde, també abans d’aplicar-se les últimes mesures correctores.

 

 

Recomanacions personalitzades