L’Atlètic Incresa gaudeix, per fi, d’uns vestidors dignes

S’inaugura oficialment la primera fase de les obres de la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda, que inclou els nous vestidors de l’Atlètic Incresa. L’entitat del barri del Canal, a més, segueix creixent i ja compta amb 230 esportistes. 

Els nous vestidors de la zona esportiva Ricard Ginebreda es caracteritzen per la seva sobrietat // Jose Polo

Els nous vestidors de la zona esportiva Ricard Ginebreda es caracteritzen per la seva sobrietat // Jose Polo

Ho han fet tard, molt tard, però els nous vestidors de l’Atlètic Incresa han arribat. S’acaba d’aquesta manera amb una de les vergonyes històriques de Molins de Rei, que ja no podrà presumir de tenir les pitjors instal·lacions esportives del Baix Llobregat. La primera fase de la remodelació del que serà la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda ja és una realitat des de principis d’aquesta temporada tot i que el dia de la inauguració oficial, i que passarà a la història, ha estat el divendres 10 d’octubre de 2014. Es tracta de la primera pedra d’una transformació que convertirà l’antic camp de futbol de l’entitat del barri del Canal en un complex esportiu que reunirà el futbol amb diversos esports minoritaris com el judo o l’halterofília.

Va ser una inauguració passada per aigua i que va fer-se coincidir amb la presentació oficial dels equips. Costava molt d’entendre els diferents discursos de les autoritats, que van acabar ben xopes. “Aquestes obres eren una de les prioritats d’aquest govern municipal”, va assegurar l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), durant el seu discurs. No va ser una prioritat, sinó que va aparcar el tema, l’anterior govern municipal, del qual l’alcalde ja formava part. “Creiem en el club i creiem en el barri”, declarava Casals davant la passivitat dels presents, més pendents de que el fill no es mullés gaire més. El regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC), també va tenir el seu moment de glòria: “S’ha acabat amb una injustícia”, va dir el primer tinent d’alcalde socialista.

L’últim en parlar va ser el president de l’Atlètic Incresa, Ramon Sicart, qui va qualificar la jornada com a “històrica” per a la seva entitat i va recordar que arribava “40 anys després” que el senyor Ricard Ginebreda cedís els terrenys per fer un camp de futbol. Per acabar es va fer una visita als nous vestidors que, si bé estèticament poden agradar més o menys, són molt dignes i es va repartir xocolata amb melindros.

230 esportistes i creixent

Els equips de l'Atlètic Incresa durant la presentació // Jose Polo

Els equips de l’Atlètic Incresa durant la presentació // Jose Polo

La falta d’instal·lacions adients, unit a altres factors, van fer que el futbol al barri del Canal gairebé desapareixes fa pocs anys. Aquelles èpoques negres del final de l’antic CER Incresa contrasten amb l’estat de salut que té ara l’Atlètic Incresa. Són ni més ni menys 230 esportistes dividits en 17 equips. “Tenim uns 70 jugadors més que l’any passat”, explica el president conversant amb Viu Molins de Rei just després de l’acte. Sicart se n’alegra que “molta gent de Molins i de fora” hagi aterrat al Canal. “Oferim un tracte molt familiar, diferent al d’altres clubs de la zona”, especifica el president que remarca la figura del nou coordinador des de l’any passat, Alberto Bayod, com a “molt important” pel creixement que té ara la Incresa.

Recomanacions personalitzades