La nova sala d’halterofília s’estrena amb elogis del seleccionador espanyol

L’espai per a la pràctica de l’halterofília de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda ja ha entrat en funcionament. L’equipament ha rebut la visita de la selecció espanyola absoluta i el seleccionador, Matias Fernández, considera que és una de les millors sales on entrenar. 

La campiona d'Europa, Lidia Valentín, entrenant a Molins de Rei // Jose Polo

La campiona d’Europa, Lidia Valentín, entrenant a Molins de Rei // Jose Polo

“Hi ha poques sales com aquesta, és una meravella”, així defineix el seleccionador espanyol absolut, Matias Fernández, la nova sala del Club Halterofília Molins de Rei, situada a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, que es troba amb dues de les tres fases finalitzades. Durant l’agost el club molinenc ha començat a utilitzar les noves instal·lacions per realitzar alguns campus d’estiu adreçats a petits i grans.

També ha  fet ús del petit pavelló la selecció espanyola absoluta d’aquest esport. Medallistes internacionals en diferents categories com Lidia Valentín, Estefania Juan, Andrés Mata i Alejandro González han entrenat a Molins de Rei el 26 d’agost, gaudint de tot el nou material que té a disposició el club molinenc i acompanyant els millors aixecadors locals.

Tot i que no han pogut fer un entrenament a ple rendiment perquè faltaven algunes peses i feia un excés de calor, els esportistes de reconegut prestigi han quedat contents de les prestacions de l’equipament. “Les tarimes estan arran del terra i això ajuda”, explica el seleccioknador espanyol a Viu Molins de Rei. “La goma que han instal·lat a sobre de les tarimes de fusta fa que hi hagi menys soroll”, sentència Fernández valorant molt positivament la sala.

Com en tot a la vida, hi ha coses millorables. I és que tot i que el cos tècnic del Club Halterofília Molins de Rei havia demanat quatre centímetres de gruix per les tarimes de fusta s’han instal·lat dues de dos centímetres enganxades. Això fa que amb la força del pes que cau sobre les tarimes de forma reiterada aquestes ja s’hagin mogut una mica de la seva posició inicial. A més, segons expliquen des del club, els llums instal·lats a la sala no il·luminaran prou bé tot l’interior. L’equipament, que també servirà per fer judo amb la instal·lació d’un tatami, té unes parets molt dures i això farà que si es vol practicar aquest altre esport s’hagi d’instal·lar algun material per evitar possibles lesions en cas de xoc.

“La instal·lació es podrà anar millorant en un futur però si no ha quedat tot al 100% com l’entitat requeria ho ha fet al 95%”, opina el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Molins de Rei, Xavi Paz (PSC). “Una sala d’halterofília és un equipament molt singular i això ens ha generat alguns problemes amb els proveïdors”, argumenten des del consistori. No tot pot ser perfecte però la valoració general és positiva. “Estem profundament satisfets de com ha quedat la instal·lació i això ens motiva a seguir treballant ara en la tercera fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda”, explica el regidor.

La nova sala d'halterofília de Molins de Rei // Jose Polo

La nova sala d’halterofília de Molins de Rei // Jose Polo

Marcos Ruiz a Madrid i Noelia Caballero a Sant Cugat

Ruiz i Caballero observant l'entrenament de la selecció absoluta // Jose Polo

Ruiz i Caballero observant l’entrenament de la selecció absoluta // Jose Polo

El nou curs de l’halterofília molinenca començarà amb els dos aixecadors més destacats lluny de Molins de Rei. I és que Marcos Ruiz i Noelia Caballero marxen per seguir creixent. En el cas del setè millor aixecador júnior a nivell mundial anirà a la residència Blume de la capital espanyola, rodejat d’aixecadors d’encara més nivell que el seu per poder aprendre d’ells. Per la seva banda, coincidint amb l’inici del Batxillerat, Caballero, vuitena al passat europeu sub 17, viurà a partir d’ara al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Són dues passes en la seva formació que els allunyarà de les seves famílies però que són completament imprescindibles si volen seguir lluitant per les seves ambicioses aspiracions en el món de l’halterofília. Els molinencs són considerats com dos dels aixecadors amb més futur del panorama estatal.

Recomanacions personalitzades