L’Ateneu Mulei s’apodera del pati del Palau

Amb l’inici de la Festa Major, l’Ateneu Mulei ha convertit el pati del Palau en el “Pati de Festa Major”. Han instal·lat un xiringuito on venen begudes, dos “Food Trucks” amb menjar i taules a la gespa. Una xaranga ha estat el primer dels sis concerts que hi organitzaran per Festa Major.

Un xiringuito, taules i "Food Trucks" conformen la Terrasseta del Pati de Festa Major // Jordi Julià

Un xiringuito, taules i “Food Trucks” conformen la Terrasseta del Pati de Festa Major // Jordi Julià

El pati del Palau ja és definitivament un nou punt central de la Festa Major de Molins de Rei. L’Ajuntament, veient l’èxit de l’espai, aprofitava la tirada els últims anys per organitzar-hi com més activitats millor -com cinema, circ, o el fi de festa.

Ara, l’oferta es multiplica de la mà de l’Ateneu Mulei. Es fan seu el pati del Palau, rebatejat com a “Pati de Festa Major”, i hi traslladen les activitats que feien a la plaça de l’Església. Al pati hi han muntat la seva “terrasseta“: un xiringuito on venen begudes, amb taules i cadires a la gespa. El menjar es pot trobar en dos Food Trucks (caravanes de menjar), una novetat de l’any passat a la plaça del Molí que aquest any no s’ha repetit. El primer dia, mentre una anava tenint clients, l’altra -més apartada- restava solitària.

Sis concerts relaxats

La Sidral Brass Band va inaugurar el Pati de Festa Majordesprés del pregó aconseguint fer ballar el públic // Jordi Julià

La Sidral Brass Band va inaugurar el Pati de Festa Majordesprés del pregó aconseguint fer ballar el públic // Jordi Julià

Al mateix temps, al pati també hi ha un escenari. Hi han muntat sis concerts durant la Festa Major, de petit format i més relaxats que els de la plaça de la Llibertat, amb la idea d’omplir espais que quedaven buits del programa de la Festa Major de Molins de Rei. El primer concert en va ser l’exemple més clar. Era la xaranga “Sidral Brass Band”, que versionava èxits de tot tipus amb molt d’humor. Van començar després del pregó i quan començava l’Empalmat van fer una cercavila que va guiar el públic fins a la plaça de la Llibertat.

Tot i això, la “terrasseta” no anirà lligada als concerts: durant la Festa Major, el xiringuito estarà obert cada dia fins a la mitjanit, encara que no hi hagi cap activitat a la plaça, amb l’objectiu que sigui un punt de referència que sempre hi sigui durant la festa.

[sam id=”54″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades