Nury Morillas i Arnau Artés rebenten la Milla de la Candelera

La cinquena edició de la Milla de la Candelera torna a superar-se en participació. Nury Morillas bat el record del millor temps de la prova i Arnau Artés es queda a les portes d’aconseguir-ho. 

viu Molins de Rei escrit.cdr

La cinquena va ser gran una edició de la Milla de la Candelera, el primer acte de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. En primer terme, la guanyadora femenina, Nury Morillas (Joventut Atlètica Sabadell), va aconseguir batre el record històric de la cursa amb un temps de 5:31:07. I amb 230 participants, també va haver-hi més atletes que mai. A més, el guanyador masculí, Arnau Artés (Associació Esportiva Molins), amb 4:42:04, va estar a punt d’aconseguir fer el record de la competició i el seu temps només va ser més lent que el del guanyador de la primera edició, Jean Luc Mendes. Per tant, tant el nivell com la participació van ser molt bons.

“Sempre és molt bonic guanyar a casa”, va assegurar Artés a Viu Molins de Rei després de baixar del podi. La seva victòria la va aconseguir després d’un frec a rec amb el seu “company de ‘pájaras'”, Marc Pascual. Per la seva banda, Morillas va guanyar amb rotunditat. L’atleta acostumada a córrer en pista s’estrenava en una Milla a l’aire lliure. “Ha estat una experiència molt positiva”, valorava tímida després del seu èxit. “Ha estat una cursa amb molta participació i molt ràpida”, indicava la gran triomfadora de la jornada.

Va ser una matinal atlètica bonica per una cursa que, sense ser massiva, està molt arrelada en les categories de base. “És l’any que ha vingut més gent, sobretot en les curses dels petits”, afirmava el coordinador de l’AEM, Sergi Soler, després de rebre 309 inscripcions online per una cursa que va acabar tenint 230 participants. L’any passat es va superar la barrera dels 200 participants. Així doncs, la tendència és a l’alça. “És un acte que fem pels nanos, per promocionar l’atletisme entre els més petits”, explicava Soler. “La milla continuarà”, sentenciava, el molinenc que es marca “millorar la quantitat d’atletes amb nivell en les curses federades” com a objectiu de futur just quan es compleix un lustre de l’inici de la iniciativa.

La cursa, en imatges

El podi, en imatges

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els guanyadors 

Guanyadors totals: Arnau Artés i Nury Morillas

Mini: Bernat Badia i Martina Hurtado.

Alevins: Bernat Badia i Aina Olmo

Infantil: Álvaro Maestre i Anouk Soler

Open: José Manuel Yañez i Alicia Rodríguez

Federats sub 23: Víctor David García i Laura Martín

Veterans: Eudald Codina i Maria Carmen Escobar

Cadet: Carlos Puertas i Astrid Mayné

Juvenil: Marc Pascual i Irina Belmonte

Els resultats al complet en aquest enllaç

Recomanacions personalitzades