Bon començament per la Milla de la Candelera

La novetat esportiva per la Fira de la Candelera d’enguany es va cel·lebrar dissabte a la tarda amb un bon nombre de categories i participants coneguts a nivell absolut i veterà.

Maria Helena Baena i Jean Luc Mendes van fer els millors temps de la I Milla de la Candelera // Estel Tort

L’Associació Esportiva Molins de Rei (AEM), ha organitzat aquest cap de setmana un nou esdeveniment esportiu a la vila: la Milla de la Candelera. L’objectiu era donar a conèixer el món de l’atletisme entre petits i grans per poder fer l’AEM una mica més gran i la competició ha estat un punt de trobada entre diversos clubs d’atletisme catalans que han donat suport a l’entitat molinenca.

La Milla va començar als volts de tres quarts de quatre de la tarda amb les curses de categoria benjamí, aleví i infantil, els quals van rebre els premis abans de continuar, perquè els nens no haguessin d’esperar a acabar amb totes les tandes. En total, 170 persones van participar en aquesta activitat. Segons un dels responsables de l’AEM, Sergi Soler, s’ha aconseguit l’objectiu pel que fa a la participació: “Estem contents amb aquest número de participants”, deixant així les portes obertes a que la Milla de la Candelera “es pugui consolidar any rera any”.

Els premis per als més joves van estar protagonitzats pels nens i nenes del club d’atletisme de Sant Just Desvern, tot i que en aleví es van imposar els atletes molinencs. Els guanyadors en benjamí van ser Adrià Rodríguez (San Just) i Ona Martínez (Sant Just), en aleví Albert Cobo (AEM) i Laia Ruiz (Sant Miquel) i en infantil Àlex Salas (Cornellà) i Alba Martínez (Sant Just).

Les categories que obrien la nova tanda de curses van ser les veteranes masculines, que es van dividir en dues degut a l’alt nombre de participants. L’absoluta masculina va ser la següent. Aquesta va estar plena d’emoció ja que tant la primera com la segona posició estaven ocupades constantment per dos atletes professionals, el molinenc Jordi Comas, corredor del F.C. Barcelona i Jean Luc Mendes, corredor de L’Hospitalet. Finalment, la victòria va ser per a Mendes.

La cursa absoluta va ser un duel entre Jean Luc Mendes i Jordi Mendes // Estel Tort

Les categories absoluta masculina i sub 23 es van ajuntar en una, tot i que els resultats comptaven per separat. Els guanyadors de la cursa veterana masculina i dels sub 23 van ser Albert López i Robert Esparza, respectivament. A la categoria de cadets els guanyadors van ser David Bofill (AEM) i Cristina Martínez en cadet i Roger Pascual i Marta Castillejo ho van fer en juvenil.

Les darreres curses van ser les de la categoria femenina, veteranes, absolutes i sub 23, unides en una sola cursa, però també amb resultats separats. Les guanyadores van ser Maria Helena Baena (Lluïsos) en veteranes, Xènia Parfenova en absolutes i Anna Jiménez (AEM) en sub 23.

Finalment es va fer entrega dels trofeus i presents als guanyadors d’aquestes darreres curses, obsequiant amb un ram de flors als guanyadors absoluts en la categoria femenina i en la categoria masculina, és a dir, als que millors temps havien obtingut. En el cas de la categoria masculina va vèncer Jean Luc Mendes, el gran triomfador de la primera edició de la Milla de la Candelera. En la categoria femenina va ser la guanyadora de les veteranes la que va obtenir el millor temps, Maria Helena Baena.

Per finalitzar l’acte es van sortejar samarretes i diversos presents entre els números de dorsals de totes les categories.

Recomanacions personalitzades