L’espai d’entrenament per a l’atletisme segueix sense un futur clar

El govern municipal té la “voluntat” que l’atletisme entreni a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda però reconeixen que encara s’està estudiant aquesta possibilitat. “Depèn de les limitacions urbanístiques”, diu l’alcalde Joan Ramon Casals. 

La secció d'Atletisme de l'AEM durant un Esportíssim // Arxiu

La secció d’Atletisme de l’AEM durant un Esportíssim // Arxiu

Tot i que el projecte inicial de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda incloïa un espai digne per a la pràctica de l’atletisme, un cop finalitzades les dues primeres fases del projecte i abans d’iniciar-se la tercera, encara no es sap si la secció d’aquest esport de l’Associació Esportiva Molins de Rei tindrà un espai a la seva disposició o no. “Tot depèn de les limitacions urbanístiques”, assegura l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC).

Segons explica el màxim responsable municipal, en el marge exterior del camp de futbol i en els metres restants entre el segon pavelló de la instal·lació i el nou institut Lluís de Requesens hi conviuen diferents espais que, per normativa, haurien de ser destinats a equipaments, serveis i via pública. Per tant, no tot aquest espai podria ser utilitzat, en un principi, per a la pràctica de l’atletisme.

“Quan tinguem definitivament calculats els metres que tenim disponibles ens reunirem amb l’entitat per prendre una decisió definitiva”, explica Casals. “Els tècnics estan fent el càlculs”, indica el convergent. Un altre problema afegit és que per sota d’on podria estar aquest espai passen algunes vies de servei i, si es col·loca una instal·lació a sobre, aquesta hauria de veure’s afectada en cas d’un hipotètic incident d’aquestes vies de servei.

Tot i els problemes que han sorgit, des del govern municipal encara mostren cert optimisme. “La voluntat principal del govern municipal és que l’atletisme vagi a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda”, sentència Casals. Públicament, encara no es valoren alternatives a la nova instal·lació situada al barri del Canal però, en cas que no es pugui col·locar en aquesta localització, s’haurà de buscar un pla B per l’atletisme. Recentment, s’ha aprovat una moció per unanimitat entre govern i oposició que insta a fer un espai digne d’entrenament per al curs 2015-2016.

Iniciació a l’atletisme

El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Xavi Paz (PSC), reitera una vegada més que no es faran unes pistes d’atletisme homologables en competició. “No estem parlant d’un espai per practicar l’atletisme, sinó d’un espai per iniciar-se en aquest esport”, indica el regidor. Segons explica el socialista, seria una recta amb mig revolt d’aproximadament uns 120 metres, un fossat per a la pràctica del salt de llargada, un matalàs per la pràctica del salt d’alçada i un petit espai per fer llançament de pes de petit format. “Entenem que el que és una pista de format gran per entrenar de cadets cap amunt ja la tenim amb el conveni amb l’Ajuntament de Sant Feliu a dos kilòmetres de distància, a l’altre extrem del polígon El Pla”, ha deixat clar el socialista.

Recomanacions personalitzades