El govern municipal espera acabar la Zona Esportiva Ricard Ginebreda el 2017

La tercera fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, que ha d’acollir el tennis taula, la gimnàstica, l’escalada i l’atletisme, estarà acabada durant l’any 2017, segons el govern municipal. La sociovergència considera que el barri del Canal és protagonista d’una de les transformacions “més importants” dels últims anys. 

Espai on estarà situat el segon pavelló de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda // Jose Polo

Espai on estarà situat el segon pavelló de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda // Jose Polo

Amb la posada en marxa del servei de bar, la nova entrada a la instal·lació i l’arribada del judo i l’halterofília s’ha donat per finalitzada la segona fase del projecte de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda. Ara només falta la tercera fase per donar el nou equipament per tancat. Aquestes obres, que donaran servei al tennis taula, la gimnàstica, l’escalada i, en un principi, a l’atletisme, estaran acabades “durant el 2017 a tot estirar”, segons ha informat el regidor d’Esports de Molins de Rei, Xavi Paz (PSC), durant una visita a les instal·lacions.

La tercera fase inclourà un nou pavelló de dos pisos i una part més de graderies per al camp de futbol. Al pis inferior hi haurà serveis per a la gimnàstica i, aprofitant que aquest esport necessita un sostre molt alt, es farà un espai per a la pràctica de l’escalada. A la part superior del pavelló s’instal·larà el tennis taula, que en un principi havia d’entrar en la fase dos però va decidir esperar-se perquè tenia unes necessitats de llum molts diferents de les del judo i l’halterofília.

Des de l’inici de les obres hi havia un avantprojecte que marcava que s’anava fent en cada fase. Ara per ara, cal que a partir d’aquell document de partida es redacti el projecte definitiu de la fase tres. Pel que fa al finançament, el consistori espera tornar a tenir la col·laboració d’administracions supramunicipals com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i, fins i tot, la Generalitat de Catalunya, que ha participat en la creació de la sala d’halterofília a través del Consell General de l’Esport. Tot i això, Paz també apunta que es faran “línies de finançament de l’Ajuntament” per acabar un projecte que ha d’anar “en paral·lel” a la construcció del nou institut Lluís de Requesens. Fins el moment, s’han invertit més de dos milions d’euros.

Una de les obres més importants

Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), les diferents obres que s’estan realitzant al barri del Canal són “una de les transformacions de Molins de Rei més importants dels últims anys”. La reforma de la zona esportiva, que significa una millor connexió amb un Parc del Baix Llobregat amb noves instal·lacions i una millor permeabilitat amb el barri per la dignificació de l’entrada a l’equipament, coincideix amb la construcció del nou institut. Els reptes de futur, promesos en campanya electoral, són la reforma de la plaça de la Creu, el passeig Pi i Margall i el Parc de Pont de la Cadena. L’objectiu: connectar millor la també coneguda com a Incresa amb el Centre Vila.

Recomanacions personalitzades