Joan Ramon Casals és investit alcalde de Molins de Rei i promet “diàleg constant” amb l’oposició

El guanyador de les eleccions municipals, Joan Ramon Casals (CiU), ha estat proclamat alcalde de Molins de Rei en una sala de plens plena de gom a gom. Els elogis al pacte de govern amb el PSC i la crida al diàleg amb les forces de l’oposició marquen el seu discurs d’investidura.  

Joan Ramon Casals durant el seu discurs com a investidura // Jose Polo

Joan Ramon Casals durant el seu discurs com a investidura // Jose Polo

La sala de plens estava atapeïda fins a crear un clima calorós en seu interior. També hi havia molta gent a la planta baixa de l’Ajuntament. Hi havia familiars i amics dels regidors electes a primera fila i una gran expectació amb persones arribant hora i mitja abans al consistori per poder veure l’acte des d’una bona ubicació. Però Joan Ramon Casals (CiU), un home a qui s’ha vist emocionar-se en públic en alguna ocasió, va estar serè en el seu segon discurs d’investidura. Al cap i a la fi, Casals va ser proclamat alcalde fa dos anys i durant els propers quatre ho seguirà sent gràcies a la reedició del pacte de govern amb el PSC. Amb el ple de constitució del nou ple municipal, res ha començat per al convergent. Tot continua.

“Seran quatre anys de feina molt dura, i no només del govern”, va assegurar Casals per començar un discurs d’investidura on es va referir a cada partit de l’oposició, va elogiar als socis de govern, va especificar el que espera aconseguir al capdavant del govern municipal i, com no podia ser d’una altra manera, també va tenir paraules pels seus familiars i amics.

L'equip de govern format per CiU i PSC a les portes de l'Ajuntament // Jose Polo

L’equip de govern format per CiU i PSC a les portes de l’Ajuntament // Jose Polo

“El millor per la vila era reeditar el pacte de governabilitat”, va dir el convergent sobre l’acord de govern al que han arribat amb els socialistes. “Vull agrair personalment al Xavi Paz la seva capacitat de feina i de posar al davant els interessos de Molins de Rei”, va reiterar l’alcalde, desfent-se en elogis cap al seu soci. Tot i que la sociovergència aconsegueix la majoria absoluta al tenir 11 dels 21 regidors, Casals va mostrar la seva intenció de voler “mantenir un diàleg constant” amb les forces de l’oposició. Una declaració d’intencions davant les crítiques de falta de consens i diàleg de partits com la CUP, ERC o Iniciativa durant la passada legislatura, quan la sociovergència no tenia majoria.

La planta baixa de l'Ajuntament i la Sala de Plens estaven plenes per seguir l'acte // Jose Polo

La planta baixa de l’Ajuntament i la Sala de Plens estaven plenes per seguir l’acte // Jose Polo

L’eix vertebrador dels discurs de Casals va ser l’explicació de les principals línies d’actuació que vol tirar endavant durant aquesta legislatura i que, en bona part, es troben especificats en el pacte amb els socialistes. “Volem treballar per mantenir i, si podem, augmentar els serveis socials”, va assegurar el convergent qui, sorprenentment, va titllar la sociovergència com un govern format per partits “d’esquerra i centre esquerra”.

Casals també va tenir un moment per parlar sobre la independència de Catalunya i les eleccions al Parlament del pròxim 27 de setembre. “Si la majoria volem, començarem el camí cap a la llibertat nacional de Catalunya”, va indicar l’alcalde, independentista declarat tot i que acostumat a pactar amb forces no independentistes com el PSC i, en molts moments de la passada legislatura, el PP. Minuts després de finalitzar el ple de constitució del consistori, els regidors d’ERC i la CUP penjaven una estelada al balcó de l’Ajuntament.

Per acabar no podien faltar les referència a electors, companys de partit, regidors i, evidentment, amics i familiars. Casals continuarà, i aquesta vegada per quatre anys, amb la vara d’alcalde entre les seves mans.

Recomanacions personalitzades