CiU proposa dues línies d’ajuts per a famílies i gent gran com les de l’Ajuntament de Barcelona

Seguint l’exemple de la Barcelona del convergent Xavier Trias, CiU Molins de Rei vol impulsar dues línies d’ajuts per a famílies vulnerables i gent gran. A més, volen fer pisos tutelats a l’antic CAP, crear un casal d’avis al Centre Vila i donar més espai al Primer de Maig.  

Joan Ramon Casals durant l'acte de presentació com a candidat de CiU // David Guerrero

Joan Ramon Casals durant l’acte de presentació com a candidat de CiU // David Guerrero

CiU Molins de Rei vol impulsar dues línies d’ajuts destinades a dos col·lectius vulnerables: les famílies amb rendes baixes i que tenen nens de menys de 16 anys a càrrec seu i la gent gran que viu sola. “Serien ajudes mensuals en funció de la renda mínima d’inserció”, assegura l’alcalde i candidat convergent, Joan Ramon Casals.

“És una política en la línia de les que s’estan fent a l’Ajuntament de Barcelona”, indica Casals, fixant-se en la capital catalana actualment governada pel seu mateix color polític. La quantitat d’aquests ajuts serà progressiva amb un “màxim de 100 euros mensuals”. Els convergents volen destinar entre 300.000 i 350.000 euros anuals a aquestes polítiques.

També pensant en la gent gran, des de CiU es vol augmentar les “places residencials per a gent gran fins arribar al final de la legislatura amb 80”. Actualment Molins de Rei en té 35. Des de la federació nacionalista es vol optar per augmentar les partides pressupostàries en les subvencions per subministraments com llum, gas i l’IBI i proposen crear dues subvencions més per necessitats que actualment es cobreixen a través de serveis socials: la compra de medicaments en persones amb pocs recursos i ajuts per rebuts de lloguer o hipoteca. “La gestió d’aquests ajuts està funcionant bé a través de serveis socials però creiem que si creem partides específiques generarem encara més ajuda”, ha raonat Casals que, en matèria de serveis socials, també ha indicat la seva intenció d’evolucionar dos projectes ja pensats com la “targeta moneder” i els “àpats a domicili”.

Casal d’avis al Molí i ampliació del Primer de Maig

CiU vol que un dels espais que quedaran lliures al Molí després de la construcció de la nova biblioteca sigui per fer “un casal d’avis del Centre Vila”. A més, també vol reformar el Casal d’Avis Primer de Maig del barri del Canal, amb un local que s’ha quedat petit per totes les activitats que hi volen fer. L’alcalde ha explicat que té la intenció de donar-li més espai “a l’edifici de l’antic Ferran Agulló” desplaçant “part dels serveis” a on a ara també està situada l’escola d’adults.

Edifici de l'antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

Edifici de l’antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

Pisos tutelats al CAP antic

Fa unes setmanes es va fer públic que l’edifici de l’antic ambulatori havia passat a ser de propietat l’Ajuntament i que el govern municipal que els convergents comparteixen amb el PSC tenien la intenció de fer-lo servir per donar servei a diferents entitats sociosanitàries. Ara CiU fa un pas més i presenta una proposta per fer-hi pisos tutelats per a gent gran com els que hi han situats al carrer Rafael Casanova, just al davant del Pati del Palau. “Aquesta és una de les necessitats que hem anat detectant”, ha indicat Casals en roda de premsa.

De la mateixa manera que es va crear la Taula Local d’Habitatge, organisme vinculat al Consell de Seguiment de la Crisi, CiU vol crear dos petits consells més dedicats a una temàtica específica: el consell de la gent gran i el consell de la dependència. “Necessitem un espai de diàleg específic amb les entitats que treballen aquests temes”, ha argumentat Casals.

Continuïtat i millora del Consell de Seguiment de la Crisi

Durant la roda de premsa on CiU ha donat a conèixer les seves propostes en matèria de serveis socials, Casals ha destacat el “consens entre les formacions polítiques” envers la continuïtat del Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica. Un consens, però, que no amaga la crítica per part d’alguns partits i entitats socials. L’alcalde aposta per fer d’aquest òrgan un espai “més deliberatiu, participatiu i obert” amb la inclusió de membres d’altres espais de diàleg com el consell de la gent gran o el de dependència que planteja crear Casals.

Recomanacions personalitzades