Es crea una taula de debat entre agents socials per lluitar a favor de l’habitatge digne

La Taula Local d’Habitatge, que col·laborarà amb el Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica de Molins de Rei, té com a objectiu “promoure i impulsar fòrmules ” per evitar el risc d’exclusió residencial i la pèrdua de la vivenda habitual. La primera trobada ja genera algunes propostes. 

L’Ajuntament de Molins de Rei, a proposta de la Comissió d’Habitatge del Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica, ha creat la Taula Local d’Habitatge. Aquest nou òrgan formarà part i donarà compte del que faci al Consell de Seguiment de la Crisi, el seu germà gran. La Taula Local d’Habitatge té com a principal objectiu “potenciar el treball en xarxa entre els agents socials i l’administració pública per tal d’evitar l’exclusió residencial i la pèrdua de la vivenda habitual”.

La Taula Local d’Habitatge està formada per representants de tots els grups municipals, les associacions de veïns, Càritas, Creu Roja, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i tècnics municipals. La regidora d’Habitatge, Anna Candudo (PSC), la presideix. Cantudo explica en declaracions a Viu Molins de Rei que la nova taula de debat “millorarà l’eficiència” dels serveis que es presten. “Si abans ens havíem de reunir, una per una, amb totes les entitats implicades ara tenim un espai on trobar-nos tots”, argumenta.

La primera trobada d’aquest nou ens ha estat positiva i, de fet, ja han fet algunes propostes com accions a seguir a partir del cens d’habitatges buits per posar a disposició aquests pisos a través d’un lloguer social, elaborar un protocol d’actuació coordinat amb les entitats integrants per respondre davant casos d’emergència i fer més difusió dels serveis que es donen actualment, com per exemple, donant recomanacions de com actuar en casos de situació de risc de pèrdua de l’habitatge.

Segons Cantudo, els diferents agents implicats s’han pres la Taula Local d’Habitatge com un “espai de treball vàlid” i ben aviat es començarà a treballar per “fer possible” les primeres propostes realitzades.

Recomanacions personalitzades