PAH Molins de Rei: Menys fotos, més feina

Jordi Claret i Ramon Maglione, membres de la PAH Molins de Rei

PAH logo horizontal Web_2Dos anys de PAH Molins ens porta a valorar la feina feta fins ara. Hi ha aspectes dels quals sentim satisfacció com ara la visibilitat obtinguda de situacions injustes davant la pressió de bancs i caixes a través de moltes accions, la feina d’acompanyament i orientació a homes i dones amb dificultats importants per fer front a pagaments d’hipoteca o en fase de desnonament. També hem portat al Ple Municipal el debat i la reflexió entorn l’habitatge i les emergències socials i hem aconseguit fer xarxa amb companys i companyes de municipis del Baix i formant part de PAH’s catalanes.

Un dels fronts ha estat la voluntat de participació activa dels instruments que l’ajuntament té, alguns també a proposta nostra com la Taula d’Habitatge, per reflexionar i fer front actiu a la problemàtica de l’habitatge. Quan fem balanç constatem una lentitud operativa en les propostes o objectius inicials. Valorem la feina dels treballadors i treballadores municipals i de tots els implicats però creiem que davant de propostes nostres, públiques i entregades a tots els representants polítics, s’ha estat poc àgil.

“Cal la màxima col·laboració amb totes les institucions començant per les locals, això sí, menys abraçades de teletubbies o diplomes i més fets”

Per exemple el cens de pisos buits en mans d’entitats bancàries continuem sense conèixer de cert en quin moment està. Fa més d’un any i mig que, segons se’ns va dir, això estava en marxa però encara no en tenim coneixement del que s’ha fet a dia d’avui. Veiem que altres ajuntaments com Sant Boi, Terrassa o Esplugues sense guanyar tants premis ni reconeixements han estat capaços de posar multes a qui volia especular i posar a disposició habitatge amb lloguer social per a qui ho necessiti.

La PAH Molins entén que cal la màxima col·laboració amb totes les institucions començant per les locals, això sí, menys abraçades de teletubbies o diplomes i més fets com passa al Consell de Crisi. Aquest el creiem poc útil i operatiu per manca de participació real, discussió, reflexió a fons i propostes agosarades. Valorem que és un instrument per aglutinar accions que ja es fan és una cosa i un instrument per avançar de veritat vers la transformació d’una societat més justa n’és un altre. Podria ser que aquestes reflexions s’agafessin com una crítica o uns atacs a una manera de fer però no és la nostra intenció.

La PAH Molins pretén millorar i tenir eines útils per intentar sortir entre tots i totes d’aquesta suposada crisi (en realitat una estafa) i que no tenim vocació de vassalls ni de besamans. Ens agradaria veure transformats els diplomes que es van donar als membres del Consell de Crisi en papers que diguessin els cens de pisos buits bancaris o amb contractes de lloguers socials aconseguits a partir d’aquí. Continuarem treballant, també amb tot allò que se’ns proposi a través de l’ajuntament, naturalment, sempre amb els criteris clars per denunciar el que no és just i avançar en la justícia social. La presentació ben aviat al Parlament (esperem perquè també s’està demorant en escreix) de les signatures recollides aquests darrers mesos per la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments n’és un exemple clar. Per cert, aquest moguda ja ha aconseguit donar els seus fruits perquè el mateix govern català ha començat a fer algunes petites accions en la línia de les nostres propostes.

Queda molta feina a fer més enllà de titulars i notes de premsa i la majoria és a peu de carrer, a les portes o dins dels bancs, fora o dins del Parlament, dins i fora de les institucions.

Gràcies a tothom pel vostre recolzament, mitjans de comunicació i població en general: Sí que es pot!

Jordi Claret i Ramon Maglione, membres de la PAH Molins de Rei

Recomanacions personalitzades