El PSC vol portar el despatx de l’alcalde de barri en barri de forma setmanal

Xavi Paz proposa que l’alcalde es desplaci un cop per setmana als barris de Molins de Rei i crear la figura del regidor de barri. El candidat socialista també critica la “falta de coneixement sobre Molins de Rei” de Ciutadans i Molins Camina. 

Xavi Paz fent la roda de premsa amb les obres de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda de fons // Jose Polo

Xavi Paz fent la roda de premsa amb les obres de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda de fons // Jose Polo

Agafant la idea d’altres poblacions on governen, el PSC vol instaurar l’anomenada alcaldia de barris a Molins de Rei. La iniciativa consisteix a traslladar el despatx de l’alcalde a un barri del municipi un cop per setmana per “potenciar la proximitat” segons el candidat socialista i actual primer tinent d’alcalde, Xavi Paz. “Volem acostar l’acció de l’alcalde a cada un dels barris de Molins de Rei”, ha argumentat Paz en roda de premsa. “Establirem allà un punt d’atenció als problemes concrets de cada barri”, ha dit el candidat.

Els socialistes, que tenen representants de diferents associacions de veïns a la seva llista, també han proposat instaurar la figura dels “regidors de barri”, iniciativa per la qual també ha apostat ERC en aquesta precampanya. Això significa que cada regidor de govern, a més de les funcions que té ara, tindrà de responsabilitat ser “el regidor de referència” d’un o més barris de Molins de Rei.

Crítica als partits emergents

Finalment, nou candidatures optaran a l’alcaldia de Molins de Rei. En aquest context, amb més partits que mai, i tot i mostrar-se “content per l’enriquiment del debat”, Paz s’ha “estranyat” del “poc coneixement del que és la realitat de Molins de Rei” que segons ell tenen algunes formacions. “Llegir com es pretén comparar el Pla Caufec amb Les Guardioles és, com a mínim, desproporcionat”, ha disparat Paz referint-se a l’informe sobre el projecte del nou barri de Les Guardioles elaborat per una de les noves formacions, Molins Camina. “Molts molinencs esperen oferta d’habitatge públic”, ha argumentat.

Però Paz no s’ha quedat aquí i també ha tingut paraules per a Ciutadans. “Quan algú diu que Molins de Rei no necessita una biblioteca com la que estem projectant una de dos: o no valora la cultura, la lectura, el coneixement i les noves tecnologies o no coneix la biblioteca actual”, ha dit referint-se a les paraules del líder molinenc de la formació d’Albert Ribera, Francisco García, on rebutjava el projecte de la nova biblioteca.

Les càmeres enfoquen Paz durant la convocatòria // Jose Polo

Les càmeres enfoquen Paz durant la convocatòria // Jose Polo

Jornada programàtica

El PSC ha organitzat una jornada de debat sobre el programa electoral dissabte 25 al matí a la Federació Obrera després dels diferents espais de diàleg on han recollit idees. Segons Paz, el programa socialista estarà basat en “la igualtat d’oportunitats i la justícia social”. Fins al moment, han promès transformar el Parc Pont de la Cadena en una plaça verda, reformar el carrer Pi i Margall, finalitzar la Zona Esportiva Ricard Ginebreda i la nova biblioteca Pau Vila, la recuperació del Palau de Requesens per ser utilitzat com equipament cultural i la rehabilitació de la seva façana, invertir en els barris de muntanya i continuar amb el “bon govern” que, segons ells, han instaurat en el govern municipal durant aquesta legislatura.

Recomanacions personalitzades