CiU aposta per invertir 1,8 milions d’euros en zones verdes

Joan Ramon Casals anuncia que vol fer més zones verdes seguint l’exemple del Pati del Palau invertint 1,8 milions d’euros en aquest aspecte durant la pròxima legislatura. També proposa fer un espai de lleure per a gossos a cada barri. 

Joan Ramon Casals en un acte recent a la plaça del Molí // Jose Polo

Joan Ramon Casals en un acte recent a la plaça del Molí // Jose Polo

Des del govern municipal es considera que, tot i els dubtes que va generar abans de construir-se, el nou Pati del Palau ha estat un èxit. És per això que des del partit que actualment ostenta l’alcaldia, Convergència i Unió, es vol invertir 1,8 milions d’euros en fer un total de vuit zones verdes repartides per Molins de Rei durant la pròxima legislatura. Un cost que, segons ells, és “assumible dins el paquet d’inversions” que esperen que sigui similar al d’aquesta legislatura, al voltant dels 12 milions d’euros.

La primera és la reforma del parc Pont de la Cadena, conegut popularment com a parc de les Palmeres. En aquest cas, el partit de Joan Ramon Casals coincideix amb els seus actuals socis de govern, el PSC, que van proposar la mateixa proposta durant la presentació del seu cap de llista, Xavi Paz. Segons l’alcalde, aquest parc està necessitat d’un “pla renove”. “Obrirem l’espai i el farem verd”, ha indicat Casals en roda de premsa. “Ajudarà a la dinamització del barri i de Molins de Rei”, ha assegurat el candidat de CiU.

D’altra banda, els convergents volen unir la pista de la Federació Obrera amb el Parc de les Bruixes a través d’un “pont peatonal” seguint el “camí tradicional”. “El Parc de les Bruixes està més a prop del centre del que sembla”, opina Casals que vol desenvolupar aquesta zona convertint-la en un camí verd cap al parc. També volen actuar sobre la localització les cases enderrocades de Sant Pere de Romaní un cop acabin amb el procés de recol·locació dels veïns afectats. Allà volen fer “una zona verda” al barri de la Riera Bonet.

Un altre dels punts que es vol convertir en zona verda és la connexió entre la Font dels Casats i el barri de Bonavista fent “un petit parc urbà”. En el barri de l’Àngel proposen fer verd el tros final del carrer Nostra Senyora de Lourdes i l’inici del carrer Sant Antoni Maria Abad. “És una pena que quan es va desenvolupar urbanísticament la zona no s’aprofités l’oportunitat”, ha sentenciat l’alcalde.

Pati del Palau pocs dies abans de la seva inauguració // Ajuntament

El Pati del Palau pocs dies abans de la seva inauguració // Ajuntament de Molins de Rei

Les reformes que volen aplicar des de CiU també poden afectar al centre del municipi. “Volem fer una zona enjardinada al solar de l’antic bar de l’estació de Molins de Rei”, ha assegurat l’actual alcalde que també ha explicat que s’està negociant amb Adif per poder actuar sobre aquests terrenys. A més, també es vol canviar la connexió que hi ha des del pas sota vies i l’aparcament i l’entrada de la carretera on hi havia els antics Mobles Elefant. “Proposem desenvolupar una nova connexió amb el carrer i una vialitat verda i enjardinada”, ha dit l’alcalde referent a una zona sobre la qual també han parlat altres partits últimament. La intenció és que tota la zona quedi rehabilitada amb aquestes obres i les de reforma de l’antiga Nacional II, proposta estrella convergent per la pròxima legislatura. Per últim, CiU promet fer una zona verda on actualment estan situades les plaques fotovoltaiques, aprofitant la seva intenció de dividir en dos i moure cap a la plaça de la Llibertat el bloc de pisos planificat per la plaça del Molí.

Segons Casals, es farà “tot el que faci falta” per conservar totes les zones verdes en bon estat. Al Pati del Palau ja s’ha hagut d’actuar sobre la gespa pel seu estat deficient.

Més espais de lleure per a gossos

L'espai de lleure per a gossos del barri de la Granja ja està en funcionament // Jose Polo

Espai de lleure per a gossos del barri de la Granja // Jose Polo

Convergència també es congratula de l’acollida dels espais de lleure per a gossos, situats al barri de la Granja i al Parc del Baix Llobregat. “Volem que hi hagi un espai de lleure per a gossos en cada barri de Molins de Rei”, ha afirmat Joan Ramon Casals.

“S’han fet dues proves pilot i han funcionat molt bé”, ha declarat l’alcalde que assegura que aquesta és una petició de “molts veïns”. Alguns usuaris d’aquests espais han fet algunes crítiques pel seu manteniment, sobretot en el cas del parc del Baix Llobregat.

Recomanacions personalitzades