Molins de Rei perdrà dues línies de P3

El descens de la natalitat provoca que el curs vinent Molins de Rei tingui dues línies menys de P3. Es decideix suprimir grups de centres amb dues línies -Madorell i Castell Ciuró- sense tenir en compte la demanda de la preinscripció en una estratègia per evitar el tancament d’una altra escola. 

Escola Josep Maria Madorell // David Guerrero

Escola Josep Maria Madorell // David Guerrero

Molins de Rei tindrà dos grups menys de P3 el curs 2015-2016, segons ha avançat Ràdio Molins de Rei. El motiu: la caiguda de la natalitat. I és que s’ha produit una reducció de 58 infants al padró respecte a l’any passat. Això fa que es deixin d’ofertar 50 places. En total, Molins de Rei tindrà 275 places de P3 el curs vinent tenint en compte l’oferta pública i concertada.

La supressió de les línies afectarà les escoles Josep Maria Madorell i Castell Ciuró, que passaran de tenir dos grups a tenir-ne només un. Fonts de la regidoria d’Educació han indicat a Viu Molins de Rei que després de diverses reunions amb la comunitat educativa s’ha escollit aquests dos centres perquè eren els que tenien menys demanda dins de les escoles amb dues línies de P3. “S’ha volgut evitar que algun centre es quedés sense grup de P3”, indiquen des d’Educació per justificar la decisió de triar quines escoles perden una línia d’avançada enlloc de fer-ho en funció de la preinscripció d’aquest curs.

Amb aquesta estratègia es vol evitar que es pugui començar a especular amb el tancament d’alguna escola a Molins de Rei. I és que un curs sense línia de P3 sol ser el primer pas per tancar un centre. El període de preinscripció per a les escoles i instituts estarà obert fins al pròxim 17 de març

Recomanacions personalitzades