La marea groga inunda Molins de Rei amb 500 persones defensant l’escola pública

Pares, infants i docents de les set escoles públiques es manifesten per tot el poble fins trobar-se a la plaça de l’Ajuntament. Els infants protagonitzen la mobilització, amb consignes en contra de la LOMCE i en defensa de les línies de P3.

Prop de 500 persones es van reunir a la plaça de l'Ajuntament // Elisenda Colell

Prop de 500 persones es van reunir a la plaça de l’Ajuntament // Elisenda Colell

La comunitat educativa de Molins de Rei pren el protagonisme per reclamar un ensenyament públic i de qualitat. Aquest dijous, nens i nenes que estudien a l’escola pública del municipi acompanyats de pares i mestres s’han unit en una concentració a la plaça de l’Ajuntament per fer sentir la seva veu. “No és una llei, és una vergonya” deien els nens i nenes, aguantant pancartes i dibuixos, molts fets per ells mateixos. En total, unes 500 persones s’han trobat per reclamar el dret a una educació digne i universal. Feia temps que no es veia una mobilització tant nombrosa a Molins de Rei.

La festa de l’educació ha començat, però, a les aules. Quan els pares han anat a buscar els seus fills a les escoles, en comptes de marxar dels centres amb el berenar entre les mans, s’han quedat a les escoles, agafant banderes i pancartes. Samarretes, cartolines, pintura.. tot de color groc. A l’escola Castell Ciuró gairebé unes 200 persones han fet camí des del barri de l’Àngel fins a l’Ajuntament. Corriols grocs vinguts de les set escoles públiques s’han concentrat al centre neuràlgic del poble amb un únic objectiu: mostrar el rebuig a la LOMCE, les retallades i l’eliminació de les dues línies de P3 al municipi.

“Rajoy vete ya” deien alguns nens i nenes enfurismats. Uns joves timbalers de l’escola Pont de la Cadena han posat ritme a la manifestació. “No a la LOMCE”, també cridaven. A la plaça de l’Ajuntament el protagonisme ha estat per ells. Els pares i els mestres els han envoltat, mentre aquests exposaven les seves proclames.

La marea groga, al pont de l'estació // Elisenda Colell

La marea groga, al pont de l’estació // Elisenda Colell

La trobada ha estat, sobretot, una mostra d’unitat de la comunitat educativa pública a Molins de Rei, exemplificant que les set escoles van a la una. “Un èxit de convocatòria”, deien els mestres implicats, atenent que feia mesos que la marea groga havia desaparegut del mapa al municipi. Les escoles El Palau, Castell Ciuró, Alzina, Estel, Madorell i la Sínia han fet sentir la seva oposició al model educatiu que ha imposat el govern del PP.

També hi han estat presents membres del PSC, CiU, la CUP, Iniciativa, ERC i Molins Camina. Els dels partits de govern han hagut de respondre als nens i nenes que se’ls aprovaven preguntant-los perquè no aturen les retallades.

Amb la mobilització s’ha aconseguit, com a mínim, sacsejar la comunitat educativa de Molins de Rei i fer un rotund cop de puny a la taula. Aquesta demostració de força arriba just en el moment en que s’ha de lluitar amb la Generalitat per evitar la supressió d’una de les línies de P3 davant la possibilitat que vuit families es quedin sense el seu dret a l’escola pública.

Recomanacions personalitzades