Els molinencs emmudeixen a l’audiència pública dels pressupostos municipals

Només una ciutadana va intervenir a l’audiència pública dels pressupostos feta a la Sala Gòtica. A l’acte hi van assistir una trentena de persones, dels quals una vintena eren membres de partits polítics, tècnics municipals o càrrecs de confiança.

La Sala Gòtica durant la presentació pública dels pressupostos // Elisenda Colell

La Sala Gòtica durant la presentació pública dels pressupostos // Elisenda Colell

L’estratègia de l’equip de govern format per CiU i PSC d’apropar els pressupostos a la ciutadania sembla no acabar d’arribar a la població. L’audiència pública dels pressupostos 2015, aprovats gràcies a un acord amb el PP, va comptar amb la gairebé nul·la participació del públic assistent. Només una veïna del Centre Vila va intervenir al debat, interessant-se pel servei d’atenció a la gent gran i la replantació d’arbres a les zones d’accés al riu.

En altres ocasions, les audiències públiques del pressupost havien comptat amb la participació de ciutadans per dir-hi la seva, ja fos sobre el Pati de Palau o el malestar amb els coloms, com també la deixadesa de l’equipament públic. Enguany, però, el torn de preguntes per part de la ciutadania va ser gairebé inexistent. Un fet inèdit que els responsables públics pretenen atenuar en la desena de presentacions més previstes als diferents barris del municipi.

Gent gran i llera fluvial

L’única veïna que va gosar participar del debat va formalitzar dues inquietuds. Una, sobre el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a la gent gran, “els grans oblidats” segona ella, que l’Ajuntament segueix intentant atendre amb el programa “Més a prop” implementat aquest estiu pels Serveis Socials municipals, el servei de teleassistència i la inversió en 20.000 euros al SAD. D’altra banda, també es va interessar per la replantació d’arbres de ribera als accessos al riu, que sempre s’acaben pansint perquè no són els idonis.

La manca de participació de la ciutadania, ha estat, des de la presentació dels pressupostos, una punta de llança que l’oposició ha criticat a l’equip de govern durant tota la legislatura, ja sigui pels usos del nou Pati de Palau, la nova biblioteca Pau Vila, o la resta d’intervencions municipals. I és que, per molt que hi diguin els veïns, ja fa un mes de l’aprovació del text, i no hi ha marge per gran cap modificació.

La ponència per explicar les despeses que preveu l’ajuntament aquest 2015 va comptar amb la presència de Miguel Zaragoza, regidor de Finances, que va detallar totes les inversions previstes en el 2015, d’entre els quals destaquen la rehabilitació de la nova biblioteca Pau Vila, les primeres inversions per urbanitzar la zona de Les Guardioles, situada entre els barris de la Riera Bonet i les Conserves, i el nou institut Lluís de Requesens, situat al barri del Canal.

Recomanacions personalitzades