L’Ajuntament demanarà un crèdit de 340.000 euros per urbanitzar l’entorn del nou Lluís de Requesens

El consistori demanarà un crèdit de 340.000 euros a Caixabank per tal fer front a la part del pressupost de la construcció del nou Lluís de Requesens que ha de pagar. La majoria d’aquests diners seran invertits en la urbanització del carrer Felip Canalies. Part de l’oposició critica que el crèdit es demani a una entitat bancària que desnona. 

Zona on es construirà el nou Lluís de Requesens durant la roda de premsa de presentació del projecte // Jose Polo

Zona on es construirà el nou Lluís de Requesens durant la roda de premsa de presentació del projecte // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei haurà de pagar 500.000 euros dels 5,5 milions que costa la construcció del nou edifici de l’institut d’educació secundària Lluís de Requesens. Per tal de fer front a aquesta inversió, el consistori ha fet una modificació del pressupost aprovada durant el passat ple municipal del mes d’octubre per poder demanar un crèdit de 340.000 euros a Caixabank (La Caixa). La resta de diners fins a arribar al mig milió d’euros sortiran d’un ajut de caixa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. És a dir, es demanarà un segon crèdit que el consistori haurà de tornar però els interessos d’aquest aniran a càrrec de l’administració supramunicipal.

Amb aquests diners s’urbanitzarà l’entorn del nou Lluís de Requesens preparant el carrer Felip Canalies, que actualment no presenta una imatge correcta pel que ha de ser l’entrada d’un institut. A més, es farà una zona d’aparcament i es crearan els horts socials que el govern municipal estudia fer des de fa uns mesos després de donar per vàlida una proposta que Iniciativa, actualment a l’oposició, va presentar el passat mes de juliol. El ple municipal també ha aprovat la bonificació del 95% de la quota de l’impost d’aquestes obres.

Crítiques per treballar amb La Caixa

La petició d’aquest crèdit ha rebut les crítiques de bona part de l’oposició. De fet, només el govern municipal, format per CiU i PSC, i ERC han votat a favor. Iniciativa i el PP s’han abstingut i la CUP ha votat en contra. Segons la CUP, aquest crèdit per millorar l’entorn del nou Lluís de Requesens és “del tot necessari” però discrepa de com s’ha demanar i, sobretot, de que s’hagi treballat amb La Caixa.

Segons el partit de l’esquerra independentista, operant amb aquest ban s’incompleix un acord del ple municipal del mes de novembre de 2012 on s’indicava que s’havia de “deixar d’operar amb totes aquelles entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades en aquest municipi”. Segons el govern municipal, La Caixa no ha efectuat cap desnonament a Molins de Rei des de l’aprovació d’aquella moció presentada per Iniciativa i, per tant, se sent legitimat per poder operar amb aquesta entitat bancària.

Recomanacions personalitzades