La PAH torna a actuar al BBVA de Molins de Rei en solidaritat amb una afectada del Penedès

Diferents PAH d’arreu del Baix Llobregat i més enllà es reuneixen al BBVA de Molins de Rei per fer una acció en suport a Amalia Delgado, una afectada per la hipoteca d’Avinyonet del Penedès. Els activistes han ocupat la sucursal durant un matí i no descarten fer noves actuacions. 

Amalia Delgado, l'afectada, a la seu del BBVA // Jose Polo

Amalia Delgado, l’afectada, a la seu del BBVA // Jose Polo

Gairebé un any després que la marea verda de la PAH actués per primera vegada a Molins de Rei, la protagonista d’aquella història, Amalia Delgado, ha tornat al municipi per seguir reclamant la comprensió del BBVA. Unes 40 persones de les PAH de l’Alt Penedès, Sant Boi, Viladecans, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei han ocupat des de mig matí la seu d’aquesta entitat bancària, situada a l’avinguda Barcelona. Després de reunir-se amb el director de la sucursal aquest ha donat el seu compromís que informaria del cas als seus superiors. Davant aquest pobre resultat, els activistes no descarten noves accions durant els propers dies.

“Demanem que la meva casa no s’adjudiqui en una subhasta”, explica Delgado, en declaracions a Viu Molins de Rei. Es tracta d’un immoble que va adquirir l’any 2004 i que va pagar de forma regular fins al 2007, quan davant els problemes per fer front a la hipoteca van adquirir una nova hipoteca per poder pagar l’anterior. Un refinançament que ha complicat encara més les coses. Entre la primera i la segona, Delgado té al voltant de 330.000€ pendents de pagar. La factura ascendeix a uns 1.400€ mensuals. El seu marit i ella només tenen el subsidi bàsic i no arriben a final de mes.  “He intentat negociar per tots els mitjans però encara estic esperant resposta”, diu Delgado. La seva situació és molt delicada.

Activistes de la PAH reivindicant-se a la seu del BBVA // Jose Polo

Activistes de la PAH reivindicant-se a la seu del BBVA // Jose Polo

Passades les 10 del matí s’han començat a escoltar els primers xiulets i aquests no s’han aturat fins l’hora del tancament de la sucursal. S’ha valorat en assemblea la possibilitat de fer nit al BBVA però finalment aquesta opció s’ha descartat. Totes les parets, el terra i els caixers automàtics han estat empaperats amb missatges dedicats al director general de l’entitat bancària, Jaime Saez, i al seu president, Francisco González, tot recordant els seus sous multimilionaris. La mobilització s’ha produït de forma pacífica però reivindicativa.

Recomanacions personalitzades