Càlid comiat de Víctor Puntas al ple municipal

Víctor Puntas s’acomiada de l’Ajuntament i rep el caliu dels seus companys regidors de tots els partits polítics després de 12 anys de feina al consistori del que va ser alcalde. Puntas assegura que marxa “orgullós de la feina feta” i Ivan Arcas el felicita considerant que “junts hem canviat Molins de Rei”.

Després de 12 anys treballant a l’Ajuntament, on ha exercit les tasques d’alcalde i primer tinent d’alcalde, Victor Puntas va avançar a Viu Molins de Rei que deixava la política municipal a l’inici d’aquesta legislatura. Ho va confirmar el mes passat  i  el 27 d’octubre posava punt i final a la seva etapa a la política local presentant la seva renúncia al ple municipal. Serà substituït en la seva tasca com a regidor per Sílvia Guillén.

Puntas es va acomiadar amb paraules emotives, “donant les gràcies a tothom que ha confiat amb mi, encara que hagi estat una sola vegada, i demanant disculpes a tots aquells a qui he defraudat o ofés per la meva actitud, com he fet les coses o com les he dit, o per les coses que no he fet o dit”. La cara visible d’ERC a Molins de Rei durant els últims anys va assegurar deixar l’Ajuntament “orgullós de la feina feta” i conscient d’haver ajudat a “impulsar una de les majors transformacions que ha tingut mai Molins de Rei”. Víctor Puntas va concloure celebrant que pot “anar amb la cara ben alta pel carrer davant dels meus veïns i veïnes, i aixó avui en dia ja és molt”. El discurs de comiat es pot llegir íntegrament al seu blog.

Les seves paraules les va finalitzar visiblement emocionat i el ple municipal li va reconèixer la seva feina amb una ovació unànime i els aplaudiments de tots els regidors presents a la sala de plens. La família de Puntas i els seus companys de partit també eren presents entre el públic.

Víctor Puntas es va acomiadar del ple municipal destacant "l'experiència vital" dels 12 anys a l'Ajuntament // David Guerrero

Víctor Puntas va ser acomiadat del ple municipal amb aplaudiments de la resta de regidors // David Guerrero

Els dos regidors que han mantingut una relació més estreta amb Puntas van fer les intervencions de comiat més llargues i emotives. L’anterior alcalde i amic, Ivan Arcas (IxM), li dedicava les paraules més afables: “he tingut la sort de treballar amb tu i has demostrat una lleialtat sistemàtica a l’Ajuntament” Arcas no es va poder estar de mirar enrere i fer balanç de la feina feta per Iniciativa i ERC al capdavant del consistori: “Junts hem aconseguit transformar Molins de Rei. Amb més equipaments, ara el poble no és el mateix que vam trobar quan vam començar” recordava Arcas amb una veu nostàlgica.

Jordi Romeu, de la seva pròpia coalició, Esquerres per Molins de Rei, va recordar tots els papers que ha realitzat Puntas a l’Ajuntament: “l’he conegut en totes les condicions possibles: oposició, primer tinent d’alcalde, alcalde… i en totes sempre m’ha quedat clar la seva bona feina”. Romeu tampoc es va oblidar de la feina feta més enllà de l’Ajuntament, “al partit [ERC] que s’ha beneficiat de tot el treball fet pel Víctor”.

Tot i les diferències polítiques, era un dia de comiat i pràcticament tots van apostar per les bones paraules.El primer tinent d’alcalde i portaveu de CiU, Joan Ramon Casals, amb qui Puntas ha compartit 6 anys de govern amb els seus alts i baixos en la seva relació professional, destacava de Puntas que “deixa un llegat positiu tant de gestió com d’idees” i va remarcar la seva “trajectòria impecable ajudant a que Molins de Rei sigui millor” .

L’actual líder de l’oposició, Àlex Maymó (CUP), va va desitjar sort a Puntas recordant aquelles coses que els han unit: “hem compartit moments molt importants com la consulta independentista”. Maymó va remarcar com hi ha posicionaments ideològics que han compartit i altres que no, però “per sobre de tot s’ha de valorar tot el temps dedicat a l’Ajuntament”.

Emilio Ramos, portaveu del PP, va ser el més crític de tots: “Ets bona gent però m’agradaria preguntar-te una cosa i si no ho faig no dormiré tranquil: si haguessis estat escollit alcalde, hauries marxat?” va preguntar el polític conservador. Puntas ha explicat en declaracions a la revista El Llaç que si hagués aconseguit l’alcaldia encara continuaria a l’Ajuntament.

L’alcalde, Xavi Paz, des de la cadira que va ocupar Puntas durant dos anys, va reconèixer que “en la relació oposició – govern hem tingut desencontres però sempre des de la passió i l’estima per Molins de Rei, això ens uneix més que ens separa”. Paz el va encoratjar a que “encara que no siguis regidor, continuïs treballant per la vila” i va reflexionar al voltant de la figura del exalcalde que es desvincula de la política local. “Tenim un deute amb aquesta gent, han de continuar sent útils per a Molins de Rei”, va indicar Paz davant la mirada atenta d’Ivan Arcas.

Després de deixar l’Ajuntament, Víctor Puntas ha passat a treballar al Consell Comarcal del Baix Llobregat com assessor a temps parcial dels consellers de la formació republicana a l’organisme comarcal. Allà es trobarà amb l’altre polític amb qui ha dirigit l’Ajuntament les dues últimes legislatures, Ivan Arcas, actual vicepresident del Consell Comarcal.

David Guerrero / Jose Polo

Recomanacions personalitzades