El Consell de Seguiment de la Crisi guanya el Premi Compromís Democràtic 2014

L’Ajuntament de Molins de Rei ha estat reconegut amb el Premi Compromís Democràtic en la modalitat d’ens local per la posada en marxa del Consell de Seguiment de la Crisi. El premi, que serà atorgat durant el mes de setembre, està dotat amb 4.000 euros.

La reunió del Consell de Seguiment de la Crisi es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament // Ajuntament de Molins de Rei

Les reunions del Consell de Seguiment de la Crisi es celebren a la sala de plens de l’Ajuntament // Ajuntament de Molins de Rei

El jurat del Premi Compromís Democràtic 2014 ha decidit distingir l’Ajuntament de Molins de Rei amb aquest guardó en la modalitat d’ens local. El premi atorgat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat distingeix l’experiència de la posada en marxa del Consell de Seguiment de la Crisi. El jurat destaca “la seva innovació, trajectòria i impacte en el municipi, el seguiment i la lluita contra la crisi econòmica en l’àmbit municipal” així com “l’adaptació de les pautes de participació a temàtiques i reptes nous”.

Aquest guardó és el primer reconeixement oficial al Consell de Seguiment de la Crisi, que ja s’ha pres com a model a seguir per impulsar iniciatives similars a municipis com Viladecans i el Masnou. De fet, segons l’Ajuntament s’està treballant per “establir col·laboracions amb altres ciutats que permetin exportar el model del Consell de Seguiment de la Crisi i, alhora, enriquir-lo amb experiències d’altres ajuntaments”. També s’estudia la seva implantació a ciutats del Marroc a través d’una plataforma de cooperació de la Diputació de Barcelona.

Segons el darrer informe fet públic, el 89% de les accions aprovades inicialment al posar en marxa el Consell de Seguiment de la Crisi ja s’estan duent a terme. Es compleixen els acords especialment en matèria d’habitatge i promoció econòmica. Recentment el nombre de membres del Consell s’ha ampliat per donar cabuda a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que ja ha fet un seguit de propostes en la seva primera participació.

4.000 euros de premi

El Consell de Seguiment de la Crisi molinenc s’ha imposat entre un total de 21 projectes presentats per ajuntaments d’arreu de Catalunya. L’Associació Cultural Casa Orlandai, per la seva banda, és l’altre premiat en l’edició d’enguany en la modalitat de món associatiu per la seva experiència d’equipament de gestió ciutadana.

El Premi Compromís Democràtic, creat l’any 2012, està dotat amb 4.000 euros i serà lliurat en un acte públic durant aquest mes de setembre. Segons la Generalitat, amb aquest premi es pretén “reconèixer experiències reeixides del món local i de les entitats sense afany de lucre que contribueixen a l’enriquiment i a la millora de la qualitat democràtica del municipi o de l’entitat, a través de la participació ciutadana, la transparència i la rendició de comptes”.

Recomanacions personalitzades