París 29, Melting Fast i Timón i Rumba són els grups finalistes del desè Empalmat

Els tres grups locals van superar la semifinal i tocaran per la vigília de Sant Miquel a la desena edició del concurs musical de la Festa Major. Els guanyadors seran recompensats amb 1.000 euros. Els conjunts Komba’tTriple Esencia i Les Txatys han quedat fora de la final.

semifinals empalmatSis grups de música molinencs s’han presentat a la desena edició del concurs Empalmat, dos més que l’any passat i millorant la pobra participació de les dues últimes edicions, quan es va tocar fons al presentar-se només tres grups. El rock de la mà de París 29 i Melting Fast, i la rumba amb tocs de reggae de Timón i Rumba ha convençut els membres del jurat a la primera fase eliminatòria. Aquests hauran de lluitar la nit del 28 de setembre pel premi de 1.000€ per als guanyadors. Els finalistes s’emportaran 250€ cadascú.

La semifinal, que es va celebrar el 12 de juliol a l’escola Pont de la Cadena, ha deixat fora al conjunt de rap Triple Esencia, finalistes de la passada edició del concurs i al grup de rumba-reggae Les Txatys. També ha quedat eliminada la banda Komba’t, de reggae-ska, coneguts per molts molinencs per la seva actuació a la multitudinària revetlla de Sant Joan de 2013 a la plaça de l’Església i també eliminats a les semifinals de l’any passat .

Ho van decidir els membres del jurat d’enguany: Joan Figueras, del col·lectiu Metal Defenders; Pilar Casals i David Franch, directora i professor de l’Escola Municipal de Música Julià Canals, respectivament; i Ferran Cardona, en representació de Ràdio Molins de Rei.

L’Empalmat torna a la vigila de Sant Miquel

Enguany, la final del concurs torna per la Festa Major a les dates habituals, la nit del 28 de setembre -aquest cop, diumenge- abans de les matines del Camell. Així, les regidories de Cultura i Joventut esmenen el canvi de dates de l’any passat, quan l’Empalmat es va celebrar el divendres 27, abandonant la tradicional Nit d’Empalmada, i es reprèn la tradició dels darrers anys de Festa Major.

Els tres grups finalistes, tots ells amb 4 anys o menys d’experiència i amb un membre com a mínim de Molins de Rei com marquen les bases, no només es podran veure per la Festa Major. A més d’aconseguir la dotació econòmica pertinent, els participants a l’Empalmat també tocaran a diferents concerts del circuït Sonacentre de música jove del Baix Llobregat Centre, organitzat pels ajuntaments de la Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei i amb la finalitat de promocionar artistes i joves grups de música de la zona.

El grup de metal Enrager va ser el guanyador de l’any passat mentre que fa dos anys va ser la banda de pop-rock Promeses de Mart qui va fer-se amb el premi.

Recomanacions personalitzades