L’Empalmat toca fons

Només 3 grups s’han presentat a la vuitena edició de l’Empalmat, el concurs per a músics emergents de Molins de Rei. La semifinal s’ha suspès i els 3 grups han passat directament a la final, que se celebra durant la Nit d’Empalmada de la Festa Major.

La baixa participació al concurs ha obligat a suspendre la semifinal // Aj. Molins de Rei

La baixa participació al concurs ha obligat a suspendre la semifinal // Aj. Molins de Rei

Mentre un grup molinenc ha estat seleccionat pel concurs Sona 9, la versió local del concurs de nous talents, l’Empalmat, ha registrat la mínima participació aquest any: 3 grups inscrits, i un d’ells (Engrager) ja s’havia presentat a la passada convocatòria. En altres edicions havia arribat a registrar 10 participants, però amb el pas dels anys la participació ha anat baixant gradualment i ha passat dels 10 inscrits que va registrar la tercera edició als tres inscrits d’aquest 2012.

Aquest concurs s’adreça, igual que el concurs Sona 9, a grups i solistes que acabin de començar, i mentre el requisit del Sona 9 és que cantin en català, a l’Empalmat el requisit és que algun membre sigui de Molins de Rei o bé hagi estudiat a l’Escola de Música de la vila.

Directes a la final

Com que aquest any només s’hi han presentat tres grups, a la reunió en què s’havia de sortejar l’ordre d’actuacions a la semifinal es va consensuar entre l’Ajuntament i els grups inscrits que no es faria la semifinal i que els tres grups anirien directament a la final. D’aquesta manera, Promeses de Mart, Sarramangu i Engrager, tocaran a l’escenari de la plaça de la Llibertat la vigília de Sant Miquel, la Nit d’Empalmada de la Festa Major.

Aquesta és una iniciativa conjunta de les regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei per impulsar grups locals, amb un premi de 1.000€ al guanyador i de 250€ al finalista (que són 2 en el cas que es presentin més de 7 grups). El cap del negociat de Joventut, Joaquim Expósito, assegura en declaracions a aquest diari: “No ens hem plantejat fer canvis al format del concurs”. Des de l’organització del concurs s’atribueix la baixa participació d’enguany a “un procés cíclic”, tot mostrant-se confiat que la participació augmenti a la propera edició. “Esperem que hi ajudi l’obertura dels bucs d’assaig de la Federació Obrera al setembre”, afegeix Expósito. 

Recomanacions personalitzades