Recollides gairebé 400 signatures demanant que Molins de Rei sigui zona 1

Segueix la mobilització reclamant que Molins de Rei sigui zona 1 de transport públic i en contra de la pujada abusiva del preu del servei. La recollida de signatures, que ja porta 400 adhesions, serà present en la festa dels Tres Tombs. La protesta del dimecres a l’estació es divideix en dos sectors.

Un home s'atura a signar les en contra de la pujada del preu del transport públic // Jose Polo

Un home s’atura a signar les en contra de la pujada del preu del transport públic // Jose Polo

Gairebé 400 persones ja han signat en contra dels preus del transport públic i a favor que Molins de Rei passi a ser zona 1 del sistema tarifari integrat. I tot això en poc més d’una setmana de vida de la Plataforma d’usuaris del Transport Públic de Molins de Rei,  que va fer el primer acte de presència el passat dimecres 12 de febrer. A més, a la plataforma Change.org ja porten més de 220 adhesions.

Ara el repte és ampliar el ventall de llocs on els ciutadans puguin signar aquesta campanya, que fins ara ha recollit la majoria de suports a la plaça de l’Estació. El col·lectiu estarà present a la propera festa dels Tres Tombs i s’estan buscant comerços del Centre Vila i dels barris on es puguin deixar els fulletons d’inscripció. De fet, en alguns establiments ja es poden trobar. Des de la plataforma també es vol proposar la mateixa acció a les diferents associacions de veïns del municipi.

D’altra banda, la plataforma ciutadana impulsora de la mobilització vol contactar amb l’equip de govern per tal de deixar els fulletons a equipaments municipals com la Federació Obrera o al mateix Ajuntament. Tenint en compte que recentment l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció demanant que Molins de Rei passi a ser zona 1, no hauria d’haver-hi cap problema en veure aquesta recollida de signatures a les dependències municipals.

Falta de quòrum sobre les reivindicacions

Per tercer dimecres consecutiu, un grup de ciutadans de Molins de Rei s’ha concentrat a l’estació de Renfe per reclamar que s’acabi amb la pujada abusiva del preu del transport públic però no tots estaven d’acord en reclamar que el municipi sigui zona 1 de transport públic. I és que entre el sector del col·lectiu Molins en Lluita, molt proper a la CUP i el primer en mobilitzar-se coincidint amb el moviment Stop Pujades, han aparegut veus que dubten de la legitimitat de que Molins de Rei tingui aquesta condició. “Si Molins de Rei es zona1 per què Papiol no?”, es pregunten. Segons ells, el que s’ha de fer és tallar l’arrel del problema i canviar el sistema de càlcul del preu del transport públic per fer-ho socialment més just. La divisió entre els dos sectors ha quedat ben palesa a la concentració, on fins i tot hi havien dues pancartes diferenciades.

Recomanacions personalitzades