L’Ajuntament reclama que Molins de Rei sigui zona 1

Esquerres i Iniciativa per Molins de Rei presenten una moció a favor de la inclusió de Molins de Rei a la zona tarifaria 1 de Rodalies de Catalunya. La proposta, que demana la reconsideració del mapa de corones tarifaries vigent,  és aprovada per unanimitat. 

L'augment de l'IVA recaurà només en els abonaments multiviatge // Jordi Julià

Molins de Rei forma part de la zona 2 // Jordi Julià

L’Ajuntament de Molins de Rei reclama amb consens polític que el municipi formi part de la zona tarifaria 1 de Rodalies de Catalunya. Esquerres per Molins de Rei i Iniciativa per Molins de Rei han presentat una moció conjunta durant el passat ple municipal del mes de desembre on es reclama aquesta millora en el transport públic. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Segons la portaveu d’Esquerres, Sílvia Guillén, el fet que Molins de Rei sigui zona 2 i, per tant, tots els seus bitllets de transport públic siguin més cars és “un greuge per la vila”. “Altres municipis més llunyans de la capital catalana es troba dins de la zona tarifaria 1”, ha argumentat Guillén.

Aquest greuge comparatiu es produeix en tots els bitllets i tarifes del sistema tarifari integrat. Per exemple, la compra d’una T-10 (bitllet de 10 viatges) d’una zona té un cost de 10,30 euros i, la de dues zones costa 20,30 euros, gairebé el doble.

Contra el sistema de corones tarifaries

La moció planteja també la possibilitat de canviar el sistema de corones tarifaries vigent, en el que el preu d’un billet de tren entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat costa el mateix que entre Molins de Rei i Montgat, per posar un exemple.

El text de la moció considera l’actual sistema tarifari integrat de Rodalies com “un greuge per Molins de Rei” i demana a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que reconsideri el mapa de zones del sistema tarifari integrat. Fins i tot va més enllà i demana “la supressió de les corones tarifàries”. La moció demana a l’ATM que faci un estudi sobre l’establiment d’un sistema de quilometratge que pugui substituir l’actual model a mitjà termini aprofitant la implantació del projecte T-mobilitat, la futura targeta del transport a Catalunya que introduirà importants canvis en la mobilitat en transport públic al territori.

“Els molinencs es troben amb una situació kafkiana amb el transport públic”, ha resumit el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco. Tots els partits han donat suport a una moció que també parla d’altres millores en el transport públic com la supressió de les prohibicions de càrrega als busos de Corbera de Llobregat i Castellbisbal a Molins de Rei per augmentar els serveis entre el municipi i Barcelona o la perllongació del trajecte de la línia R1 per fer que acabi a Sant Cugat i no a Molins de Rei, tal i com es va acordar a la comissió de Política Territorial i Sosteniblitat del Parlament de Catalunya el passat 30 d’octubre.

Recomanacions personalitzades